Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τηλεδιάσκεψη ο Σαρακιώτης για τον Τουρισμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 19:43 Σε τηλεδιάσκεψη ο Σαρακιώτης για τον Τουρισμό

«Να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της Στερεάς και της Φθιώτιδας», λέει ο βουλευτής…

Σε τηλεδιάσκεψη με φορείς και επαγγελματίες της Στερεάς Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και η αρμόδια Τομεάρχης Κατερίνα Νοτοπούλου μετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Φθιώτιδας τόνισε ό,τι:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν άσκησε στείρα κριτική στην ανεπαρκή στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας από πλευράς της Κυβέρνησης, τις παλινωδίες μεταξύ του Υπουργού και του Υφυπουργού Τουρισμού και το λάθος μήνυμα που εκπέμπεται προς το τουριστικό κοινό από τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, κ. Λούλη, ο οποίος και δήλωσε ότι: Δεν θα κάνω διακοπές σε ξενοδοχείο να περιμένω ουρά στον μπουφέ και να κινδυνεύω!»

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε εγκαίρως στη δημόσια συζήτηση, συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης του κλάδου του Τουρισμού, που αφορούν την υλοποίηση ενός προγράμματος τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, την αναστολή για φέτος του τέλους διαμονής, την άμεση ενίσχυση των εργαζομένων που φέτος βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας κτλ».

Ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε στην ανάγκη για άμεση υλοποίηση ενός γενναιόδωρου πακέτου κοινωνικού τουρισμού με τριπλή στόχευση: τη στήριξη των επιχειρηματιών του χώρου της διαμονής, τη διατήρηση των χιλιάδων θέσεων εργασίας αλλά και την παροχή της δυνατότητας σε χιλιάδες συμπολίτες μας να κάνουν φέτος διακοπές. 

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης έκανε σύντομη αναφορά στην πρωτοβουλία που έλαβε για την ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της Στερεάς Ελλάδας και κυρίως της Φθιώτιδας, με την αποστολή αρθρογραφίας και συνοδών στοιχείων προς ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, προκειμένου να ξεκινήσει η οικοδόμηση του προφίλ της περιοχής ως ένας ασφαλής, προσβάσιμος και υψηλής ποιότητας τουριστικός προορισμός. Ειδικότερα, ανέφερε ό,τι αυτή η προσπάθεια έχει ήδη γίνει αποδεκτή με εξαιρετικά θετικό τρόπο από πολλά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού και ιδίως των γειτονικών χωρών, τα οποία έως σήμερα περιορίζονταν στην προβολή τουριστικών περιοχών άλλων Περιφερειών της χώρας και ποτέ της Φθιώτιδας.