Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Έσπασε την καραντίνα και μετέδιδε τον κορωνοϊό - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 11:14 Φθιώτιδα: Έσπασε την καραντίνα και μετέδιδε τον κορωνοϊό - ΒΙΝΤΕΟ

Ώρες αγωνίας στην Αταλάντη και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας για τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης στις επαφές του 28χρονου.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης συνεργείο του ΕΟΔΥ στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λοκρών, έπαιρνε δείγματα από τα πρόσωπα που έφερε η ιχνηλάτηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς και της Αστυνομίας.

Αν και η πρόβλεψη αρχικά ήταν για 14 άτομα, τελικά πάρθηκαν δείγματα από 19, όλα πρώτες επαφές του 28χρονου, που φέρεται να ήταν ιδιαίτερα δραστήριος όσες ημέρες έμεινε στη Λοκρική πρωτεύουσα.

Δείτε το βίντεο:

Πάνω σε αυτό το σενάριο μίλησε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές που μας μετέφερε την εύλογη ανησυχία του κόσμου. «Σήμερα η Αταλάντη είναι μια διαφορετική πόλη. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και είναι φυσιολογικό να φοβάται. Το προηγούμενο 24ωρο έγινε σπουδαία δουλειά με την ιχνηλάτηση των επαφών από τους ανθρώπους της Περιφέρειας και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό για όλες τις ενέργειές του.  Ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις δομές του Υπουργείου Υγείας (Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας) για την αμέριστη συνδρομή τους. Θέλουμε να επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο και όλα τα τεστ να βγουν αρνητικά», μας λέει ο κ. Ζεκεντές που υπογραμμίζει το ρόλο της ατομικής ευθύνης και δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την αμέλεια ή τον εφησυχασμό. «Προσωπικά εύχομαι περαστικά στους ασθενείς και παρακαλώ όλους τους συμπολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον κορωνοϊό».

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με την ιχνηλάτηση και τα τεστ, ο Δήμος Λοκρών προχώρησε σε απολύμανση της πλατείας και κεντρικών δρόμων, ενώ ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και στο ΚΑΠΗ που φιλοξένησε το συνεργείο.