Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η αγωνία - Τι είπε ο Φάνης Σπανός - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 07:28 Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η αγωνία - Τι είπε ο Φάνης Σπανός - ΒΙΝΤΕΟ

Περιφερειάρχης Στερεάς: «Ψυχραιμία και εγρήγορση»…

Ο Κορωνοϊός είναι εδώ και η ανευθυνότητα σε συνδυασμό με τη χαλάρωση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, δύναται να μας βάλουν σε μεγάλους μπελάδες…

Ένα (1) καινούριο κρούσμα κορωνοϊού στην Αταλάντη ανέδειξαν οι 19 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (9/6) στην Λοκρική πρωτεύουσα ως αποτέλεσμα της αυστηρής ιχνηλάτησης των επαφών του 28χρονου που ήρθε από την Αμερική και έσπασε την 14ημερη καραντίνα.

Την ίδια ώρα στη Λαμία εκτός των οκτώ (8) επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έπαιρναν εφτά ακόμη δείγματα από τις στενές επαφές της οικογένειας, ενώ αναμενόταν και ο επανέλεγχος της μικρής κόρης του νεαρού ζευγαριού.

Οι δειγματοληψίες ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης και τα αποτελέσματα αναμένονται την επομένη. Επίσης την ίδια μέρα ο ΕΟΔΥ θα βρίσκεται και πάλι στην Αταλάντη παίρνοντας νέα δείγματα από την καινούρια ιχνηλάτηση στο μοναδικό θετικό κρούσμα από τα 19 που υποδείχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Οι φωτογραφίες είναι από την ανίχνευση που έγινε σε γειτονιά στη νότια Λαμία από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Η Περιφέρεια

Με την αγωνία να χτυπά «κόκκινο» στην Περιφέρειά του και ειδικά στη Φθιώτιδα, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας αξιολογώντας την κατάσταση και αναζητώντας επιπλέον τρόπους να υποστηρίξει το έργο της ιχνηλάτησης του κρατικού οργανισμού.

«Ψυχραιμία και εγρήγορση», είναι οι δύο λέξεις που συνοψίζουν τις άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Σπανό για να μπορέσουν να ελέγξουν το πρόβλημα και να μην πάνε χαμένοι τόσοι μήνες θυσιών και αγωνίας.

Όπως αποκάλυψε, παράλληλα με τις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στη Λαμία, που ανέρχονται σε εφτά (7) και αφορούν το στενό κύκλο του δεύτερου ζευγαριού που διαγνώστηκε με κορωνοϊό θα γίνουν ακόμη περισσότερες από ιδιωτικό συνεργείο το οποίο θα καλύψει η Περιφέρεια προκειμένου να εξαντλήσουν το μέγιστο αριθμό των περιπτώσεων τυχαίας διασποράς.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση