Μπενιάτα: Ανοιχτά τα σχολεία σε Λαμία και Αταλάντη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 07:30 Μπενιάτα: Ανοιχτά τα σχολεία σε Λαμία και Αταλάντη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

Έκδηλη είναι η ανησυχία σε γονείς κυρίως στη Λαμία, αλλά και την Αταλάντη, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 στις συγκεκριμένες περιοχές.

Δεκάδες ήταν τα e-mail που λάβαμε στο inbox του LamiaReport και ακόμη περισσότερα τα τηλεφωνήματα αναγνωστών μας σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων ειδικά στη Λαμία, καθώς είναι γνωστό ότι η δεύτερη οικογένεια έχει παιδιά δημοτικού.

Όσο και αν έχει γραφτεί σε όλους τους τόνους ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο για να προφυλάξουν το μωρό αδερφάκι τους, υπάρχει ανησυχία ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στις δύο τελευταίες ημέρες για γυμνάσια και λύκεια και απομένουν δύο εβδομάδες (ή 5 ημέρες όπου υπάρχει μοίρασμα των τάξεων) για τα Δημοτικά.

«Δεν υπάρχει κάποια διαφορετική οδηγία από τον ΕΟΔΥ και τα σχολεία συνεχίζουν σύμφωνα με το πρόγραμμα», μας ενημερώνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ελένη Μπενιάτα. Η ίδια μας διαβεβαίωσε ότι επικοινώνησε τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να λάβει οδηγίες σχετικά  με τη λειτουργία των σχολείων.

Αυτό που επισημαίνει όμως είναι ότι εξακολουθεί και προβλέπεται αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, προκειμένου να εξασφαλίσουν το δυνατό πιο ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο πληροφορήθηκε και η ίδια ότι τις τελευταίες ημέρες η προσέλευση μαθητών σε ορισμένα σχολεία της Λαμίας ήταν ελάχιστη, κάτι που είναι αποκλειστικά ευθύνη των γονιών οι οποίοι και αποφασίζουν για το πώς θα προφυλάξουν τα παιδιά τους και τους ίδιους από τον ιό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση