Λαμία: Νόμιζαν ότι είχε πεθάνει στο παγκάκι στο κέντρο της πόλης - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 07:46 Λαμία: Νόμιζαν ότι είχε πεθάνει στο παγκάκι στο κέντρο της πόλης - ΦΩΤΟ

Εικόνες που αποτυπώνουν γλαφυρά το αδιέξοδο και τη φυσική κατάληξη των χρηστών ναρκωτικών, αντίκρισαν διερχόμενοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στον πεζόδρομο της οδού Λυκούργου και της οδού Κολοκοτρώνη, μόλις 100 μέτρα από την κεντρικότατη πλατεία Πάρκου.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (11/6) αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ, έλαβαν κλήση για γυναίκα που κείτονταν χωρίς να έχει τις αισθήσεις της σε παγκάκι στον πεζόδρομο της οδού Λυκούργου.

Η επέμβαση των παραπάνω ήταν μάλλον σωτήρια, ενώ στη συνέχεια με γρήγορες και σταθερές κινήσεις, οι διασώστες την έβαλαν στο ασθενοφόρο προκειμένου να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που οι πολίτες αυτής της πόλης ακόμη και μικρά παιδιά μαθητές φροντιστηρίων, γίνονται μάρτυρες τέτοιων εικόνων. Συχνά – πυκνά χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών λιποθυμούν καταμεσής του δρόμου και ακόμη πιο συχνότερα σε απόμερα σημεία όπου έχουν γίνει στέκια χρήσης.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με μαρτυρίες, το ίδιο πρόσωπο (χρήστης) μπορεί να απασχολήσει την αστυνομία ή το ΕΚΑΒ δύο και τρεις φορές την ίδια μέρα μέχρι να χάσει τελείως τις αισθήσεις του και την επαφή του με τον πραγματικό κόσμο…  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση