Γιάννης Οικονόμου: Να ιδρυθούν νέα περιφερειακά ιατρεία στην Τιθορέα και στο Μόδι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 15:03 Γιάννης Οικονόμου: Να ιδρυθούν νέα περιφερειακά ιατρεία στην Τιθορέα και στο Μόδι

Τι αναφέρει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας…

Ερώτηση για την ανάγκη ίδρυσης νέων περιφερειακών ιατρειών στην Τιθορέα και στο Μόδι κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Οικονόμου, από την 1/6/2020 συστάθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων. Εξέλιξη  που χαρακτηρίζεται ως πολύ θετική καθώς αναβαθμίζει καθοριστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ένα μεγάλο Δήμο του νομού φθιώτιδας, ο οποίος τους θερινούς μήνες φιλοξενεί χιλιάδες παραπάνω κατοίκους.

Ωστόσο η λειτουργία του συγκεκριμένου Κ.Υ., έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Αμφίκλειας, όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου. Με δεδομένα ότι η ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επιτακτική και ότι το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού πολλές φορές δέχεται άτομα και από όμορους δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Φωκίδας και Βοιωτίας, κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση του.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Οικονόμου ρωτάει τον κ. Υπουργό:

-Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συσταθούν νέα περιφερειακά Ιατρεία στην Τιθορέα και στο Μόδι λόγω του πληθυσμού και των αυξημένων αναγκών που έχουν οι συγκεκριμένες περιοχές;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση