Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερος κύκλος ιχνηλάτησης στην Αταλάντη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 07:48 Δεύτερος κύκλος ιχνηλάτησης στην Αταλάντη

Έκτακτο Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές…

Πολύ καλύτερο είναι το κλίμα στην Αταλάντη μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι 18 από τα 19 δείγματα που πήραν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην περιοχή, είναι αρνητικά στην covid-19.

Το ένα και μοναδικό θετικό δείγμα που αφορά 28χρονο, στενό φίλο και παλιό συμμαθητή του έτερου 28χρονου που είχε επιστρέψει από την Αμερική και δεν τήρησε την 14ημερη καραντίνα, φαίνεται να είναι πλήρως ελεγχόμενο και αυτό επέτρεψε να γίνει νέος κύκλος ιχνηλατήσεων σε μικρό χρονικό διάστημα και να ξεκινήσουν άμεσα οι δειγματοληψίες.

Ήδη από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, από συνεργείο του ΕΟΔΥ, από ιδιώτες γιατρούς ακόμη και από το Νοσοκομείο Λαμίας, πάρθηκαν συνολικά 12 δείγματα, επαφές του 28χρονου στην Αταλάντη. Ο τελευταίος που είναι πολύ καλά στην υγεία του παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του και ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως η Περιφέρεια με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το Κέντρο Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσουν τη διαχείριση της κατάστασης και να θέσουν τα επόμενα βήματα.

«Το συμπέρασμα είναι ότι υπήρξε άμεση αντίδραση από όλες τις πλευρές τόσο υγειονομικά, όσο και από την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ, του 1ου και 2ου Βαθμού Αυτοδιοίκησης, σε αγαστή συνεργασία και συντονισμό δράσεων έγινε άμεσα η ιχνηλάτηση του 1ου περιστατικού που επισκέφθηκε την περιοχή μας» λέει στο LamiaReport ο κ. Ζεκεντές και προσθέτει: «Έγιναν άμεσα τα τεστ τα οποία έβγαλαν το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση του δεύτερου προσώπου που βρέθηκε θετικό και έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται η διαδικασία δειγμάτων».

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ο κ. Ζεκεντές ελπίζει ότι το επόμενο 24ωρο «να έχουμε μια καθαρή εικόνα για το ποια είναι η κατάσταση γύρω από τις επαφές και αυτού του προσώπου, που παραμένει στο σπίτι και ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας».

Σημειώνουμε ότι ανάλογα μέτρα έχουν παρθεί και στο περιβάλλον εργασίας του 28χρονου, όπου έγινε απολύμανση των χώρων, ενώ απομονώθηκαν προληπτικά και οι άμεσες επαφές του, εωσότου προχωρήσουν οι εξετάσεις.

Τέλος να διευκρινίσουμε ότι τα 12 δείγματα της Αταλάντης είναι ξεχωριστά σε σχέση με τα 20 δείγματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση στη Λαμία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και θα σταλούν σε ιδιωτικό εργαστήριο. Για όλα αυτά τα δείγματα τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή.