Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλά στην υγεία του το νεαρό ζευγάρι και το 2χρονο μωρό τους που νόσησαν από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 10:47 Καλά στην υγεία του το νεαρό ζευγάρι και το 2χρονο μωρό τους που νόσησαν από κορωνοϊό

Είχαν επαφή με το ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία και «έσπασε» την καραντίνα στο Βόλο…

Καλά στην υγεία του είναι το ζευγάρι των Βολιωτών, που νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, μαζί με το 2χρονο παιδάκι τους, καθώς αποδείχθηκε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να λάβουν ακόμη και σήμερα εξιτήριο και να συνεχίσουν την καραντίνα στο σπίτι τους.

Η 30χρονη, που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη το βράδυ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης επιβεβαιώθηκε με δεύτερο τεστ που έγινε στο Νοσοκομείο- καθώς το πρώτο τεστ είχε γίνει σε ιδιωτική κλινική του Βόλου- πως είναι θετική στον κορωνοϊό.

Θετικό όμως βγήκε και το δείγμα του συζύγου της, ο οποίος παρέμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του για λίγες ημέρες. Όταν όμως μετά και την ιχνηλάτηση που ακολούθησε, βρέθηκε πως και η δίχρονη κόρη του ζευγαριού ήταν θετική, τότε πατέρας και κόρη εισήχθησαν κι εκείνοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στον ίδιο θάλαμο αρνητικής πίεσης με την 30χρονη.

Η κατάσταση της υγείας τους βαίνει πολύ καλώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews και αναμένεται ακόμη και σήμερα να λάβουν εξιτήριο. Θα συνεχίσουν όμως να παραμένουν σε αυτοαπομόνωση για το επόμενο διάστημα, αλλά αυτή τη φορά στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται, πως το άλλο ζευγάρι των Βολιωτών, που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα και φέρεται ως «πηγή» μετάδοσης του ιού, έλαβε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύονταν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, την Τρίτη και συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Η υπόθεση αυτή, της ενδεχόμενης μετάδοσης της νόσου, επειδή το ζευγάρι φέρεται ότι δεν τήρησε την καραντίνα των 14 ημερών, που υπάρχει για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, κινητοποίησε την Εισαγγελέα υπηρεσίας Βόλου, η οποία ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να διερευνηθεί η υπόθεση τους και, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν.

Τέλος, να σημειωθεί πως από την ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων μόνο ένα δείγμα ήταν θετικό, αυτό της δίχρονης κόρης της 30χρονης. Οι γονείς των ζευγαριών, αλλά και οι επαφές που είχαν στη Χρυσομηλιά Τρικάλων, όπου και ταξίδεψαν, ήταν αρνητικοί στα τεστ.