Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γονείς & Κηδεμόνες μαθητών ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας εναντίον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 16:58 Γονείς & Κηδεμόνες μαθητών ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας εναντίον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων  του ΕΕΕΕΚ Λαμιέων Φθιώτιδας προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και την πολιτική ηγεσία του τόπου…

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδος δημοσιοποίησε επιστολή που έχει παραλήπτες: τοΓραφείο του Πρωθυπουργού, την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη, το Γεν.Γραμματέα ΠΕΚΔΕ κ. Γκίκα, Δ/νση ειδικής αγωγής κ. Λολίτσα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπενιάτα, τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, τους Βουλευτές Φθιώτιδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, τον Δήμαρχο Λαμιέων και τους Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του ΔΣ, με την οποία καταγγέλλει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπ. Πιλιτζίδη, για αποφάσεις του σχετικά με τη διάρκεια φοίτησης παιδιών που επαναλαμβάνουν την ίδια τάξη.

Διαβάστε την επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Αγγελάκης:

«Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων  του ΕΕΕΕΚ Λαμιέων Φθιώτιδας καταγγέλλει  τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπ. Πιλιτζίδη.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης κ. Πιλιτζίδης ζήτησε με έγγραφό του από τη Διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης την απόλυση (εκδίωξη) μαθητών του σχολείου λόγω της επαναλαμβανόμενης φοίτησής τους στην ίδια τάξη.

Ερμηνεύοντας αποσπασματικά και κατά βούληση το νόμο (ν.4415/2016) που ορίζει την εξατάξια φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ – όχι όμως εξαετή – , παρεμβαίνει ωμά στο έργο των διδασκόντων οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (§4) είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αποφασίζουν για την προαγωγή, την επανάληψη της φοίτησης στην ίδια τάξη και την απόλυση των μαθητών, με κριτήρια πάντοτε την κατάκτηση ή μη των διδακτικών στόχων, της επαγγελματικής εξειδίκευσης και κατάρτισής τους.   

Με υψηλό επίπεδο επιστημονικών γνώσεων και αίσθημα ευθύνης οι διδάσκοντες του ΕΕΕΕΚ επιτελούν το έργο τους, το οποίο ο κ. Πιλιτζίδης όχι μόνο αμφισβητεί αλλά και ακυρώνει με την ωμή παρέμβασή (απαίτηση) του. Δε διστάζει να επικαλεστεί και το δημοσιονομικό κόστος της επανάληψης της φοίτησης, αποτιμώντας το εκπαιδευτικό έργο με ποσοτικά, αριθμητικά κριτήρια, τη στιγμή μάλιστα που σε ολόκληρο το νομό Φθιώτιδας δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή όπου μπορεί να συνεχιστεί η εκπαίδευση ενηλίκων αποφοίτων.

Ο κ. Πιλιτζίδης, αποθεώνοντας τη ρήση «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», παραβλέπει προκλητικά το γεγονός ότι η παραμονή των παιδιών στο Σχολείο προάγει την πνευματική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και ένταξη, ενώ η παραμονή στις οικείες τους ισοδυναμεί με την εκμηδένιση της όποιας προόδου συντελέστηκε κατά τη φοίτησή τους και επιβαρύνει την κατάστασή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πιλιτζίδης στέκεται με ιδιαίτερο μένος απέναντι στο ΕΕΕΕΚ και τους μαθητές του, γεγονός που είναι γνωστό στην πόλη της Λαμίας αλλά και στο νομό μας γενικότερα.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που συναντούμε κρατικό λειτουργό ο οποίος αντί να σταθεί αρωγός και προστάτης αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους και να παίρνει ανάλογες αποφάσεις, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα και διχασμό. Αυτό φάνηκε καθαρά και στη στάση του κατά τη μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ από την εξορία του Κωσταλεξίου στον ιστό της πόλης.

Το ανησυχητικό είναι ότι συνεχίζει ίδια στάση με τον ίδιο τρόπο».