Τι δεσμεύτηκε στο Θέμη Χειμάρα ο Κώστας Μπαγινέτας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 19:37 Τι δεσμεύτηκε στο Θέμη Χειμάρα ο Κώστας Μπαγινέτας

Το αίτημα για εξαίρεση της Περιοχής CLLD/LEADERΠαρνασσού – Οίτης και της ΟΤΔ ΟΑΣΕ, από την απορριπτική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετέφερε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, στο Γ. Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους (12/6).

Ο Βουλευτής ζήτησε 2η προκήρυξη του προγράμματος, η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε μικρές αγροτικές περιοχές να αξιοποιήσουν και τα αδιάθετα ποσά του CLLD/LEADER, λαμβάνοντας από τον κ. Μπαγινέτα, τη δέσμευση για θετική απάντηση στο αίτημα, το οποίο είχε εκφράσει και η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας και Προέδρος της ΕΔΠ CLLD/LEADER Παρνασσός-Οίτη Αθανασία Στιβακτή, με γραπτή επιστολή της προς το Υπουργείο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε, επιπλέον, και στη δυνατότητα ένταξης νέων μελετών στο τρέχον ΕΣΠΑ, με στόχο αυτές να υλοποιηθούν από τις αρχές του 2021, οπότε και θα ξεκινήσει η εμπροσθοβαρής απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως επισήμανε, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ενταχθούν και να ωριμάσουν μελέτες για έργα υποδομής όπως είναι οι λιμνοδεξαμενές, οι ταμιευτήρες, τα μικρά φράγματα και τα κλειστά αρδευτικά δίκτυα, καθώς  και ολοκληρωθούν οι αναδασμοί.

Στόχος όλων αυτών είναι, όπως συμφώνησε και ο κ. Μπαγινέτας, η σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και η πιο αποδοτική αγροτική παραγωγή.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χειμάρας υπογραμμίζει: «Έχοντας τη δέσμευση του συμπατριώτη Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, βέβαιη θεωρείται, η 2η προκήρυξη του προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού – Οίτης.

Θα δοθεί έτσι, η ευκαιρία σε αγροτικές περιοχές της Φθιώτιδας, να αξιοποιήσουν τα αδιάθετα ποσά του CLLD/LEADERκαινα προσελκύσουν πολύτιμες ιδιωτικές επενδύσεις.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμη, η άμεση ένταξη μελετών έως και τις 31/8, που αφορούν σε νέα έργα υποδομής, όπως είναι και τα αρδευτικά έργα, ώστε αυτές να ωριμάσουν και να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τις αρχές του 2021 με χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ. Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση