Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακούφιση στο Δήμο Λοκρών μετά τα αρνητικά δείγματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 11:54 Ανακούφιση στο Δήμο Λοκρών μετά τα αρνητικά δείγματα

Παραλαβή Προστατευτικών Ασπίδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής…

Με επιφωνήματα ανακούφισης υποδέχθηκαν οι πολίτες του Δήμου Λοκρών τα αρνητικά αποτελέσματα στα τελευταία τεστ κορωνοϊού. Δείγματα, που αντιστοιχούσαν σε επαφές του μοναδικού κρούσματος στην περιοχή τους, του 28χρονου που ήρθε σε επαφή με το φίλο και συνομήλικό του όταν ο τελευταίος επέστρεψε από την Αμερική.

Συνολικά, τις τελευταίες ώρες στην Αταλάντη πραγματοποιήθηκαν 30 τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ, του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, του Νοσοκομείου Λαμίας και από ιδιωτικά εργαστήρια και από αυτά μόλις ένα βγήκε θετικό. Ο νέος αυτός άνθρωπος που μολύνθηκε από τον SARS-COV-2, είναι πολύ καλά στην υγεία του και συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες των επιστημόνων. Θα βρίσκεται μάλιστα σε καραντίνα μέχρι το επόμενο δείγμα που θα βρεθεί αρνητικός και ακίνδυνος να μεταδώσει τον ιό σε κάποιον άλλον.

Αναφερόμενος στην τελευταία δειγματοληψία που έγινε στο Δήμο του, ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, δε θα μπορούσε να είναι ανακουφισμένος και ευχαριστημένος από την αποφυγή της διασποράς στην Κοινότητα του νέου κορωνοϊού: «Τα 11 δείγματα από την περιοχή της Αταλάντης που ελέγχθηκαν για COVID-19 ήταν όλα αρνητικά. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση. Η περιοχή μας παραμένει ασφαλής!».

Προστατευτικές μάσκες

Παράλληλα με τις ενέργειες που έγιναν για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στη Λοκρίδα, ο Δήμαρχος παρέλαβε μετά από αίτημά του από το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αξιόλογο αριθμό ατομικών προστατευτικών ασπίδων, οι οποίες κατασκευάσθηκαν με τη χρήση τρισδιάστατων (3D) εκτυπωτών χαμηλού κόστους από εθελοντική ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς και υποψήφιων διδακτόρων, όπως και λοιπών εθελοντών.

Η παράδοση έγινε την Παρασκευή (12/6) από τον Καθηγητή του Ιδρύματος Θεόδωρο Γκανέτσο, που εκπροσώπησε τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή.

Στην παραλαβή εκτός του Δημάρχου ήταν και η Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάιτα Γιαννοπούλου και οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Ανεστάκος, Αντώνιος Καραμίντζιος, Κωνσταντίνος Σούλιας και Παναγιώτης Καπουκίνης.

Ο κ. Ζεκεντές από την πλευρά του σημείωσε πως «η συνεργασία αυτή σας τιμά ιδιαιτέρως ως επιστήμονες και ως ανθρώπους και θα είναι πολύτιμη σε αυτό το δύσκολο διάστημα που διανύουμε εξαιτίας του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού και των δυσμενών επιπτώσεων του στη ζωή όλων μας. Πρόθεση μας είναι να διαθέσουμε τις ασπίδες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, στους ιδιώτες ιατρούς και οδοντιάτρους της περιοχής, καθώς και σε εργαζομένους του Δήμου Λοκρών που εργάζονται ενάντια στη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού». Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, και την πρόθεση για ενίσχυση της προϋπάρχουσας ερευνητικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συντελεστές της παραγωγής ήταν οι Κωνσταντίνος Νάσεμπ, Αντώνης Αγγελόπουλος, Χριστιάννα Ανδρουλάκη με συντονιστές τους Καθηγητές Θεόδωρο Γκανέτσο και Δημήτριο Πυρομάλλη και με καθοριστική συμβολή του Αντιπρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Καλδέλλη. Ανάλογη προσφορά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής έχει προηγηθεί στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αιγινήτειο και το Αρεταίειο και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με συντονιστή τον Καθηγητή Παναγιώτη Παπαγέωργα και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με συντονιστή το Καθηγητή Θεόδωρο Γκανέτσο.