Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς για Φθιώτιδα – Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 13:57 Μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς για Φθιώτιδα – Στερεά

Στη Γρανίτσα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς…

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Πολιτική Προστασία για την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, προβλέπεται μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα για Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Επίσης ανάλογης κατηγορίας κίνδυνος υπάρχει για περιοχές της Πελοποννήσου, Κρήτης, Επτανήσων και Δωδεκανήσων.

Στη Γρανίτσα ο Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου, στη Γρανίτσα Ευρυτανίας, όπου θα εγκαινιάσει (17.00) το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της περιοχής των Αγράφων που είχε ιδρυθεί στα χαρτιά από το 2009.

Έτσι ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες γεωμορφολογικές και δασικές συνθήκες, οι οποίες καθιστούσαν αναγκαία την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να θωρακιστεί έναντι φυσικών απειλών, ιδίως στον τομέα της δασοπυρόσβεσης.

Το πρόγραμμα του υφυπουργού περιλαμβάνει την Κυριακή τις Πρέσπες όπου στις 12.00 θα εγκαινιάσει το νέο τοπικό εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Την ίδια ημέρα (16.00), ο Υφυπουργός θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, στην οποία βρίσκονται τα Canadair CL-415.Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα έχει συνάντηση (16:45) με τα υγειονομικά κλιμάκια δειγματοληψίας για τον COVID-19 και που λειτουργούν υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο από 15 Ιουνίου.

Μάλιστα θα υποδεχθεί ο ίδιος τη Δευτέρα (13:15) την πρώτη πτήση εξωτερικού που προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το Μόναχο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη Βόρεια Ελλάδα.

Νωρίτερα την Κυριακή στις 18:30 ο κ. Χαρδαλιάς θα βρεθεί στον Πολύγυρο, όπου θα έχει συνάντηση-σύσκεψη (18:30) με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους της περιοχής και ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Τον υφυπουργό θα συνοδεύουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης (ΟΠΑ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.