Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 19:03 Μεγάλο συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Όλοι για έναν και ένας για όλους…».

Με μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με τις οικογένειές τους, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, διατράνωσαν την αντίθεσή τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για την τύχη της νικελοβιομηχανίας.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν o γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης και η Σοφία Σακοράφα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης.

Τις δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και τη σημασία της λειτουργίας της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αλλά και για τους πέντε νομούς της χώρας (Εύβοια, Βοιωτία, Καστοριά, Κοζάνη τα ορυχεία, Λάρυμνα το εργοστάσιο) που λειτουργούν εργοστάσια και ορυχεία της παρουσίασε ο Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. «Δεν ξεχνάμε τους 80 νεκρούς μας», είπε αναφερόμενος στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

«Αυτά που βιώνουμε στη ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής με αυτά που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους. Μας θέλουν σκλάβους για να έχουνε ακόμη περισσότερα κέρδη», είπε ο Παναγιώτης Πολίτης αντιπρόεδρος του ΕΚ Λαμίας, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

«'Αλλο δρόμο δεν έχουμε, ή εμείς ή αυτοί. Από τη μία είναι τα συμφέροντα πού υπερασπίζονται οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού», σημείωσε, προσθέτοντας πως «θα συγκρουστούμε μέχρι το τέλος. Όσο εκφράζεται η αλληλεγγύη σας, έχουμε το μπόι να τους βλέπουμε κατάματα και να τους αντιμετωπίζουμε στα ίσα. Όσο πλαταίνει η αλληλεγγύη γινόμαστε πιο δυνατοί από αυτούς, στο τέλος θα κερδίσουμε».

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με συναυλία που οργανώθηκε με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, οι εκπρόσωποι του οποίου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Ρίτα Αντωνοπούλου, Νατάσα Μποφίλιου, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη συγκέντρωση της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα:

Πληροφορίες: ΑΠΕ ΜΠΕ