Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο: Κάηκαν όλα τα ζωντανά και οι ζωοτροφές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 12:56 Πυρκαγιά σε ποιμνιοστάσιο: Κάηκαν όλα τα ζωντανά και οι ζωοτροφές

Ολοκληρωτική καταστροφή παρά τις προσπάθειες του κτηνοτρόφου και της Πυροσβεστικής…

Τεράστια ήταν η καταστροφή που υπέστη το πρωί της Κυριακής (14/6) ο κτηνοτρόφος Γ. Γκ. από τα Δελέρια ο οποίος είδε το ποιμνιοστάσιό του και το σύνολο του κοπαδιού (320 πρόβατα) να γίνεται παρανάλωμα του πυρός εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, γύρω στις 10 το πρωί στην κτηνοτροφική του εγκατάσταση που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στο δρόμο Δελερίων – Αμπελώνα.

Τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ο κτηνοτρόφος δεν βρισκόταν στο χώρο αφού είχε ολοκληρώσει λίγο νωρίτερα τις εργασίες του στο ποιμνιοστάσιο και ειδοποιήθηκε όπως και η Πυροσβεστική από διερχόμενο οδηγό.

Παρά το γεγονός ότι γύρισε αμέσως στο στάβλο παρά τις προσπάθειές του δεν στάθηκε δυνατό να απεγκλωβίσει τα ζώα τα οποία δυστυχώς κάηκαν ζωντανά μέσα στο ποιμνιοστάσιο, αφού ούτε οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μπόρεσαν να τα σώσουν.

Από την πυρκαγιά πέρα από τα ζώα κάηκαν όλες οι ζωοτροφές που συνέχισαν να καίγονται, και καταστράφηκε ολοσχερώς το ποιμνιοστάσιο. Ο κτηνοτρόφος ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τραγωδία.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής με δύναμη 10 πυροσβεστών ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και επιπλέον βοήθεια αφού η φωτιά και μετά την πάροδο 2 ωρών συνεχίζει να καίει ακόμη.

Πηγή: paidis.com