Γ. Σαρακιώτης: «Τις εικόνες ευτυχίας και χαράς που προσπαθεί η Κυβέρνηση να παρουσιάσει, δυστυχώς δεν τις συναντούμε»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 17:52 Γ. Σαρακιώτης: «Τις εικόνες ευτυχίας και χαράς που προσπαθεί η Κυβέρνηση να παρουσιάσει, δυστυχώς δεν τις συναντούμε»

Στην πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV στις 13/6, παρουσιάστηκε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης, καλεσμένος της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη μαζί με το συνάδελφό του της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Λαζαρίδη.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με τα όσα εισπράττει από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε τα εξής:

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός και μεγάλη αβεβαιότητα σε όλους τους κλάδους αυτή τη στιγμή. Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Έχουν διπλώσει οφειλές, ενοίκια και ΔΕΚΟ των προηγούμενων μηνών, η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη με το που έπαυσε το lockdown και δε βλέπουν να υπάρχει καμία ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα υφιστάμενα προγράμματα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε: «Βλέπετε κι εσείς ό,τι στο ΤΕΠΗΧ ΙΙ έχουν ενταχθεί περίπου 2 χιλιάδες επιχειρήσεις ενώ στην επιστρεπτέα προκαταβολή γύρω στις 53 χιλιάδες σε σύνολο 750 χιλιάδων επιχειρήσεων».

Υποστηρίζοντας την έλλειψη στήριξης από μεριάς της Κυβέρνησης προς τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματικών κλάδων, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ό,τι: «Ο πρωτογενής τομέας, κτηνοτρόφοι, αγρότες, αλιείς δεν έχουν δεχθεί καμία στήριξη από το κράτος, οι επιστήμονες, π.χ. δικηγόροι και μηχανικοί παραμένουν με 600 ευρώ εδώ και τρεις μήνες, ενώ και άλλοι κλάδοι βρίσκονται επίσης εδώ και τρεις μήνες με 800 ευρώ».

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί όταν ο κ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει κονδύλια για τη στήριξη των επαγγελματιών του πρωτογενή τομέα, ο κ. Σαρακιώτης και οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έχει λάβει κάποιος από αυτούς, χρηματικά ποσά από αυτά που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, για να λάβουν την απάντηση: «Ξέρετε το είπε και πολύ ωραία ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και ούτε έδωσε χρήματα εμπροσθοβαρώς, ούτε οπισθοβαρώς. Τα χρήματα λαμβάνονται τη στιγμή που πρέπει να ληφθούν και αυτό είναι κάτι που καταγράφεται όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις…».

Διερωτώμενος για την ύπαρξη οποιασδήποτε στήριξης από πλευράς της Κυβέρνησης προς τους παραπάνω κλάδους, στην οποία και συνέχισε να αναφέρεται ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε: «Πραγματικά αυτή η στήριξη στην οποία αναφέρεται ο κ. Λαζαρίδης δεν ξέρω στα καταστήματα της Καβάλας και του Νομού στον οποίο κινείται, που την έχει δει. Ποιος τομέας είναι αυτός και ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που του λένε ό,τι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι, γιατί κι εμείς κυκλοφορούμε, αλλά τέτοιες εικόνες ευτυχίας και χαράς δε τις συναντούμε», κριτικάροντας ουσιαστικά την κυβέρνηση και τα στελέχη της για μεγάλες αντιφάσεις στα λόγια τους, και για παντελή έλλειψη επαφής με την κοινωνική πραγματικότητα.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση