Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 10:09 Ο αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδας

Την Κυριακή τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδας, από τον νέο Καθηγούμενο αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας:

«Σε κλίμα κατάνυξης και ιδιαίτερης χαράς τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων στο ιστορικό Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Βλασίου Στυλίδος. 

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων σήμανε για την ιστορία της Μονής μια νέα απαρχή μιας πνευματικής λαμπρής πορείας, καθότι σήμερα ο νέος Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος ετέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στο Ιερό θυσιαστήριο του Καθολικού. 

Τον Άγιο Καθηγούμενο στην Θεία Λειτουργία πλαισίωσε ο Ηγουμενοσύμβουλος και αδελφός της Μονής, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Κάσσης, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη και ο προηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βλάσιος Παναγιωτόπουλος.

Μεταξύ των πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν το ΑΞΙΟΣ! στο νέο Καθηγούμενο, παρέστη τιμητικώς, εκφράζοντας τα συναισθήματα ολοκλήρου του λαού της Ανατολικής Φθιώτιδος και η Δήμαρχος Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου.

Στο κήρυγμα του ο  Άγιος Καθηγούμενος αναφέρθηκε περιεκτικώς και άκρως διδακτικώς στο μεγάλο γεγονός της Εορτής των Αγίων Πάντων.    

Προ της απολύσεως τον π. Άγγελο προσεφώνησαν ο Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος και η Δήμαρχος κ. Βιργινία Στεργίου, η οποία και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των δημοτών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών για την επιλογή του αυτή, να καταστήσει νέο Καθηγούμενο της Μονής τον Πρωτοσύσκελλο της Μητροπόλεως μας π. Άγγελο Ανθόπουλο και με αισθήματα σεβασμού και αγάπης διαβεβαίωσε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, όσο και τον Άγιο Καθηγούμενο, ότι με κάθε δυνατό τρόπο, τόσο ο Δήμος Στυλίδος, όσο  και εκείνη προσωπικά θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην πνευματική εξέλιξη και καρποφορία της νέας Αδελφότητος, ώστε και αυτή η Μονή να αποτελεί έναν πνευματικό φάρο της Ανατολικής Στυλίδος και ένα απάνεμο λιμάνι για κάθε κουρασμένη ψυχή. 

Ο Άγιος Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον π. Βαρθολομαίο και την κ. Δήμαρχο και εδόξασε το Όνομα του Αγίου Θεού για το κάλεσμά Του σε αυτή τη νέα διακονία, μέσα από την απόφαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Συμεών να τον διορίσει Καθηγούμενο της ιστορικής αυτής Μονής, ευλογημένη απαρχή της οποίας, υπήρξε η σημερινή Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πάντων. Ο Άγιος Καθηγούμενος προσεκάλεσε και παρεκάλεσε τους πιστούς χριστιανούς της περιοχής για την στήριξή τους σε αυτή την νέα πορεία. Μία πρόσκληση, η οποία έγινε δεκτή με έκδηλο τον ενθουσιασμό από τους παρευρισκομένους πιστούς. 

Μετά και την διανομή του αντιδώρου, εκ μέρους της αδελφότητος εδόθη παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στην αυλή της Μονής, η  οποία κατέχει ειδυλλιακή θέση, έχοντας ως θεα την καταγάλανη θάλασσα του Μαλιακού κόλπου και την όμορφη πόλη της Στυλίδος.»

Δείτε φωτογραφίες: