Φθιώτιδα: «Ελπίζουμε να μάθουμε γιατί πέθανε το παιδί μας, πριν πεθάνουμε και εμείς....» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 13:05 Φθιώτιδα: «Ελπίζουμε να μάθουμε γιατί πέθανε το παιδί μας, πριν πεθάνουμε και εμείς....» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανένα πόρισμα για το χαμό του 9χρονου Δημήτρη τρία ολόκληρα χρόνια μετά -  Έρευνες και για το θάνατο της 13χρονης Ιωάννας. Επίσημη καταγγελία από άνθρωπο του Νοσοκομείου Λαμίας, αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς...

Για την υπόθεση του θανάτου δύο παιδιών, της 13χρονης Ιωάννας και του 9χρονου Δημήτρη που έφυγαν από τη ζωή μετά τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο Λαμίας και τα αναπάντητα ερωτήματα των οικογενειών μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς και ο ιατροδικαστής και γιατρός δημόσιας υγείας, Σωκράτης Τσαντίρης.

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, πρόκειται για «περίπτωση συγκάλυψης από πλευράς του σώματος επιθεωρητών υγείας» δεδομένου ότι η πρώτη αναφορά για τον Δημήτρη έγινε το Νοέμβριο του 2107, έκτοτε και επί δυο χρόνια το σώμα επιθεωρητών δεν έχει επιληφθεί του θέματος. Στο διάστημα αυτό, έγιναν πολλές αναφορές από τους γονείς, οι απαντήσεις, ωστόσο, ήταν αόριστες.

Το ΣΕΥΥΠ τρία χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρώσει το πόρισμα ούτε έχουν παραδώσει τα αντίγραφα των απεικονιστικών εξετάσεων, ενώ παράλληλα, οι δικαστικές αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία παρά την κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από τον Ιανουάριο του 2019.

(Ο 9χρονος Δημήτρης Κατσαούνος, που πέθανε άδικα το καλοκαίρι του 2017, μετά από πτώση με το ποδήλατο)

Το πόρισμα που εν τέλει ανακοινώθηκε στην οικογένεια έκανε λόγο για θλαστική κάκωση κοιλίας που εξελίχθηκε σε ρήξη εντέρου και λόγω του χρόνου της επέμβασης εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα με αποτέλεσμα το θάνατο του παιδιού, εξήγησε ο κ. Τσαντίρης. 

Οι εξετάσεις του μικρού αγοριού είχαν ζητηθεί πολλάκις από τους γονείς, ωστόσο δεν παραδόθηκαν σε αυτούς με τη δικαιολογία ότι έχουν δοθεί στο σώμα επιθεωρητών. Με τις εξετάσεις θα πέσει φως στην υπόθεση, καθώς θα μπορέσουν να μάθουν τα αποτελέσματα αυτών και σε τι διάγνωση θα οδηγούσαν τη δεδομένη στιγμή.

Αμφότεροι οι κκ. Διαλυνάς και Τσαντίρης κάνουν λόγο για ιατρικό λάθος με τον κ. Διαλυνά να μιλά για κοροϊδία προς την οικογένεια του 9χρονου Δημήτρη.

Με επιστολή στον υπουργό υγειάς, κ. Κικίλια, ζητούν τη διερεύνηση της υπόθεσης και την έκδοση του πορίσματος από το σώμα επιθεωρητών.

Μάλιστα ο κ. Διαλυνάς, έκανε λόγο για αποκαλύψεις σχετικά με το νοσοκομείο Λαμίας, οι οποίες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες σε σχετικό ρεπορτάζ. «Στις επόμενες μέρες θα προκύψει για το νοσοκομείο Λαμίας κάτι πολύ συνταρακτικό το οποίο έχει σχέση με τη μη στελέχωση του παιδοχειρουργού τμήματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο παιδοχειρουργός θα διαδραματίσει κάποιο ρόλο τις επόμενες δυο μέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαντίρη, «μια έγκυρη διάγνωση και θεραπεία είναι πανάκεια για να σωθεί η ζωή», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο αιχμές προς τη διαχείριση της υπόθεσης του 9χρονου αγοριού από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Λαμίας

«Το κυρίαρχο θέμα είναι να δούμε τις εξετάσεις εισαγωγής του για να ξέρουμε πότε έπρεπε να επέμβει ο χειρουργός, αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης», κατέληξε.

Πηγή: MegaTV

Προσαρμοσμένη αναζήτηση