«Έφυγε» ο χαρισματικός δάσκαλος Μπάμπης Τσέλος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 15:27 «Έφυγε» ο χαρισματικός δάσκαλος Μπάμπης Τσέλος

Από τους σημαντικότερους εικαστικούς και βραβευμένους λογοτέχνες της Λαμίας, λαμπρός εκπαιδευτικός και σπουδαίος άνθρωπος...

Σε ηλικία 65 ετών «έφυγε» από τη ζωή, μετά από μακροχρόνια μάχη με την καρκίνο, ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς και βραβευμένους λογοτέχνες της Λαμίας, ο Μπάμπης Τσέλος.

Βαρύ το πένθος για τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών στην περιοχή μας, αλλά και για τον κόσμο της Εκπαίδευσης καθώς υπηρέτησε επί σειρά ετών την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη (17/06/20) στις 6:00′ το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Νέα Βράχα Λαμίας.

Ποιος ήταν ο Μπάμπης Τσέλος

Από τη Βράχα Ευρυτανίας στη Νέα Βράχα Λαμίας, όπου έζησε και δημιούργησε μέχρι το τέλος της ζωής του ο δάσκαλος Μπάμπης Τσέλος.

Σπούδασε επίσης Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε Εικαστική Αγωγή σε σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια.

Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Λογοτεχνών Συγγραφέων Φθιώτιδας, του Συνδέσμου λογοτεχνών συγγραφέων Ευρυτανίας, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε), και μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε).

Για την προσφορά και το έργο του, τον τίμησαν ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, ο Δήμος Λαμιέων, το Πνευματικό Κέντρο Σταυρού και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Σταυρού, Σ.Σ. Λιανοκλαδίου και Ν. Βράχας, σε μια συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου 2019 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

«Όλοι μας έχουμε ταλέντα. Σκοπός είναι να ανακαλύψουμε το ταλέντο μας και να το καλλιεργήσουμε...», είχε πει και αυτή ήταν η αποστολή του να δείχνει σε νέους ανθρώπους το δρόμο της μόρφωσης μέσω της αρμονίας και της αισθητικής.

Καλό ταξίδι «δάσκαλε»…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση