Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο κ. Πρωθυπουργός τελεί υπό την επήρεια του μεθυστικού ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 16:44 «Ο κ. Πρωθυπουργός τελεί υπό την επήρεια του μεθυστικού ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη»

Το σχόλιο Σαρακιώτη για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ…

"Τη Δευτέρα στην ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β) ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε για μία ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε: «Η βιομηχανία μας προσαρμόστηκε άμεσα και με μεγάλη οργάνωση και πειθαρχία στις ξαφνικά δύσκολες συνθήκες. Δεν διασπάστηκαν οι ρυθμοί και οι γραμμές παραγωγής. Η πτώση του διεθνούς εμπορίου δεν έφερε ελλείψεις σε πρώτες ύλες. Η ελληνική βιομηχανία άντεξε αλλά και καινοτόμησε».

Από ότι φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης είτε τελεί ακόμη υπό την επήρεια της μεθυστικής ομορφιάς του μοναδικού ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη, είτε προσπαθεί ηθελημένα να εξωραΐσει με επικοινωνιακές μεθοδεύσεις την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται στους αριθμούς και τους επιμέρους δείκτες.

  • 29 Μαΐου 2020: Ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγής (PPI) στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και μη εγχώριας αγοράς), σημείωσε μείωση 13,9% τον Απρίλιο του 2020. σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019 (εδώ).
  • 5 Ιουνίου 2020: Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Απρίλιο του 2020 σημείωσε μείωση 9,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 (εδώ)
  • 12 Ιουνίου 2020: Τον Απρίλιο του 2020 ο Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία παρουσίασε μείωση 22,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (εδώ).

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αριθμοί που χαλάνε την ειδυλλιακή εικόνα που προσπαθεί να διαμορφώσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πρωτίστως η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ελληνική βιομηχανία. Όπως π.χ. οι περίπου 1.200 εργαζόμενοι της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της Ευρώπης, αυτήν της ΛΑΡΚΟ, που αντίθετα με ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθούν την απαξίωση της επιχείρησης, αναμένοντας παράλληλα τη διαφαινόμενη εκπαραθύρωση τους και τον οικονομικό μαρασμό ολόκληρων περιοχών της χώρας. Τα μόνα σχέδια που έχει ο κ. Μητσοτάκης για την ανάπτυξη της χώρας είναι εκείνα της προηγούμενης περιόδου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία και ανέσυραν από τα συρτάρια τους τα στελέχη του το Φεβρουάριο του 2020."