Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων αποχαιρετά τον Μπάμπη Τσέλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 17:00 Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων αποχαιρετά τον Μπάμπη Τσέλο

Φτωχότερος είναι ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, με το άγγελμα του πρόωρου θανάτου του εκπαιδευτικού, λογοτέχνη και ζωγράφου Μπάμπη Τσέλου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα 17-6-2020, στις 6.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στη Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΛΟΥ

Ο Μπάμπης  Γ. Τσέλος γεννήθηκε το 1955 στη Βράχα Ευρυτανίας και κατοικεί Νέα Βράχα Σταυρού Λαμίας. Είναι δάσκαλος. Σπούδασε επίσης Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης. Δίδαξε εικαστική Αγωγή στα σχολεία, στο Π.Ε.Κ. Λαμίας και σε εικαστικά εργαστήρια. Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών Συγγραφέων, του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.), μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας(Ε.Ε.Τ.Ε.).

Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στα γράμματα και τις τέχνες από τον Δήμο Καρπενησίου, τον Δήμο Λαμιέων, τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, τους πολιτιστικούς φορείς του Σταυρού Λαμίας κ.α.

Έργα του:

1) ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: «Εικαστική Αγωγή» τόμος 1, «Μαθήματα Αισθητικής Αγωγής» εκδ. σμυρνιωτάκη εγκρ. Από το ΥΠΕΠΘ, «Χαρτοδιπλωτική» εκδ. Σμυρνιωτάκη, «Αφίσες για το Νηπιαγωγείο» εκδ. Δίπτυχο.

2) ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ: α) ΠΟΙΗΣΗ: «Πορεία κι όνειρα», «Δωμάτιο», «επιστροφή στο παρόν», «Οι Μαίανδροι του χρόνου», «Ψυχή του λίθου», «Υπότιτλοι σιωπής». 

β) ΔΙΗΓΗΜΑ: «Το φεγγάρι του Αφιόν»

γ) ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΑ: «Άγιος Νικόλαος Βράχας και Νέας Βράχας», «Τατάρνα Ευρυτανίας» για το έτος Ελληνικής Παράδοσης 1978 και «Βόρεια του Ευρίπου» Interkid 1987 (έπαινος ΥΠΕΠΘ).

Για την ποίησή του έχει λάβει πολλά βραβεία, επαίνους και διακρίσεις. Στις εκθέσεις ζωγραφικής του, παρουσιάστηκαν οι σειρές : «Συνθέσεις», «Έννοιες», «Ρίζες», «Μοτέρ», «Τοπία Α», «Τοπία Β», «Τοπία Γ», «Ευρυτανία», «Λαϊκή Αγορά», «παρουσίες», «Εκρήξεις».

Σε εκθέσεις γελοιογραφιών η πολυβραβευμένη σειρά «Διογένης».

ΥΠΟΤΙΤΙΤΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣ

Ο τόπος αφηγείται τη δημιουργία.

Στον ίδιο χώρο νύχτες αλλιώτικες.

Κάτω από το ίδιο φεγγάρι

διαφορετικά συναισθήματα.

Κάτω απ’ τα ίδια αστέρια άλλες ιστορίες.

Στην ίδια καρδιά ανόμοιοι χτύποι.

Αλλάζει ο χρόνος

τις σημασίες των λέξεων.

Ανταγωνιστικές ψευδαισθήσεις.

Τις εξόδους αναζητώ.

Υπότιτλοι σιωπής.

Η δημιουργία ζητούμενο ες αεί.

ΜΠΑΜΠΗΣ  ΤΣΕΛΟΣ

(Από την τελευταία του ποιητική συλλογή «Υπότιτλοι σιωπής», 2019)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση