Κοράκι εισέβαλε σε κατάστημα υαλικών – Νοικοκυρά βρήκε φίδι κάτω απ’ το πλυντήριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 07:40 Κοράκι εισέβαλε σε κατάστημα υαλικών – Νοικοκυρά βρήκε φίδι κάτω απ’ το πλυντήριο

Δύο ξεχωριστές ιστορίες με πρωταγωνιστές ένα πουλί και ένα ερπετό…

Αντιμέτωπη με ασυνήθιστο και επικίνδυνο για το εμπόρευμά της «πελάτη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (16/6) ιδιοκτήτρια καταστήματος με υαλικά και είδη διακόσμησης στο κέντρο της πόλης του Βόλου.

Κοράκι «τρύπωσε» στο κατάστημα από την κεντρική πόρτα και φοβισμένο κούρνιασε σε μια γωνιά.

Απέναντι στον τρομαγμένο «εισβολέα» η γυναίκα κράτησε την ψυχραιμία της καθώς με απότομες κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν όλα γυαλιά – καρφιά. Ειδοποίησε με προσοχή την Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο με τρεις άντρες και έπιασαν το κοράκι, με την περιπέτεια να λήγει αναίμακτα για το πτηνό και το εμπόρευμα.

Μεγάλη λαχτάρα πήρε επίσης και μία νοικοκυρά στα Κανάλια, όταν πήγε να βάλει πλυντήριο και διαπίστωσε πως κάτω από την ηλεκτρική συσκευή ήταν ένα φίδι. Αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Ο σύζυγός της που έσπευσε στο πλυσταριό βρήκε τη γυναίκα του έντρομη. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Βόλου που έσπευσε με κλιμάκιο δύο ανδρών στο δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων.

Όπως  διαπίστωσαν οι πυροσβέστες επρόκειτο για φίδι, λαφιάτη, το οποίο αφού απομάκρυναν από το σπίτι το απελευθέρωσαν στη φύση. Υπογραμμίζεται, πως ο  Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.

Πληροφορίες: taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση