Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Βασίλη Ραχούτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 10:39 Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Βασίλη Ραχούτη

Επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στις 11:30’ για τον ήρωα Στρατιώτη (ΠΖ) Βασίλη Ραχούτη που έχασε τη ζωή του πριν 20 σχεδόν χρόνια βοηθώντας συνανθρώπους του στο πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Στυλίδας:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 27 Ιουνίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τον Στρατιώτη (ΠΖ) ΡΑΧΟΥΤΗ Βασίλειο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Καμένων Βούρλων Φθ/δας .

Μετά το πέρας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην ομώνυμη προτομή».

26/9/2000: Μια ημερομηνία που έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες των Ελλήνων για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στη θέση «Πόρτες» ανοιχτά της Πάρου.

Στις 22:15’ το Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Σάμινα της εταιρείας Minoan Flying Dolphins παρεκκλίνει της καθορισμένης πορείας του και προσκρούει στο σύμπλεγμα των παραπάνω βραχονησίδων.

Σε ένα βράδυ που χάθηκαν 81 ψυχές, μία εκ των οποίων του Βασίλη Ραχούτη, ο οποίος μαζί με άλλους 20 συναδέλφους του στρατιώτες επέστρεφαν στη Σάμο από την άδειά τους.

Ο Βασίλης πάλεψε με τα κύματα, το σκοτάδι και το κρύο και έσωσε πολλούς ναυαγούς. Στην τελευταία του προσπάθεια για να σώσει ένα μωράκι, έχασε τις αισθήσεις του. Δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σώσει τη μητέρα του μωρού.

Στη μνήμη του έχει στηθεί προτομή στα Καμένα Βούρλα προκειμένου ο κόσμος να θυμάται και να γνωρίζει τους ήρωες που γέννησε αυτός ο τόπος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση