Λαμία: Καλά τα νέα από τα τεστ για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 08:12 Λαμία: Καλά τα νέα από τα τεστ για τον κορωνοϊό

Συνεχείς εξετάσεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και χώρους εργασίας σε όλη τη Φθιώτιδα…

Ανακούφιση στη Λαμία, μετά την ανακοίνωση το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6), ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ των άμεσων επαφών των κρουσμάτων covid-19, καθώς και δευτερογενείς επαφές του ζευγαριού, επέστρεψαν αρνητικά από ιδιωτικό εργαστήριο της πρωτεύουσας.

Τα τελευταία 13 τεστ είχαν παρθεί από το Νοσοκομείο Λαμίας και με ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς είχαν σταλεί για εξέταση σε ιδιωτικό εργαστήριο. Αφορούσαν τις εφτά (7) στενές επαφές του δεύτερου ζευγαριού από τη Λαμία, που είχαν ξαναδώσει αρνητικό αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα, συν έξι ακόμη άτομα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν σχέση με θετικό δείγμα covid-19.

Όλα επέστρεψαν αρνητικά προς ανακούφιση της τοπικής κοινότητας που ελπίζει ότι αποφεύχθηκε η διασπορά του ιού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα παραπάνω δείγματα, το Νοσοκομείο Λαμίας συνεχίζει τα δικά του τεστ σε «ύποπτες» περιπτώσεις, ενώ πολλά περισσότερα ήταν τα τελευταία 48ωρα, τα τεστ από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλο το νομό.

Όλα μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά και πλέον η ευθύνη είναι στην καθημερινότητά μας προκειμένου να μη χαλαρώσουν τα μέτρα προφύλαξης και να συνεχιστεί η σχολαστικότητα στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ευχάριστα τα νέα από τους ασθενείς

Εντωμεταξύ ευχάριστα είναι τα νέα για τα οκτώ (8) από τα εννέα (9) κρούσματα covid-19 σε Λαμία και Αταλάντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας εξακολουθεί και νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 86χρονος που είχε νοσήσει πρώτος από covid-19 μετά το ταξίδι του στην Αμερική. Η κατάστασή του παραμένει σταθερή, αλλά λόγω και του ιστορικού του χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Εξιτήριο για το σπίτι της πάντως αναμένεται να πάρει την Παρασκευή, η 57χρονη κόρη του, η οποία θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα, όντας θετική στον ιό μέχρι τις 17/6.

Πολύ καλά είναι τα νέα επίσης από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας για τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας, την 80χρονη γιαγιά και τον 28χρονο εγγονό. Νοσηλεύονται σε πολύ καλή κατάσταση στο ίδιο δωμάτιο αρνητικής πίεσης και μετρούν αντίστροφα μέχρι το επαναληπτικό τεστ που θα βγει αρνητικό για να επιστρέψουν στις ζωές τους.

Την ίδια ώρα επίσης καλά στην υγεία της είναι η 5μελης οικογένεια στη Λαμία που νόσησε από covid-19. Όλοι τους βρίσκονται σε καραντίνα και θα επαναλάβουν τα τεστ μέχρι να βγει αρνητικό αποτέλεσμα.

Ομοίως και για τον 28χρονο στην Αταλάντη που είναι πολύ καλά στην υγεία του και παραμένει σε καραντίνα μαζί με το στενό οικογενειακό του περιβάλλον εωσότου και οι δικές του εξετάσεις βγουν αρνητικές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση