Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για τις αποκαλύψεις με τον ψευτογιατρό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 08:08 Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας για τις αποκαλύψεις με τον ψευτογιατρό

Γεωργίου: «Καταδικαστέα, απάνθρωπη & πρόστυχη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου». Σοκαρισμένη η ιατρική κοινότητα παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον "μαϊμού" γιατρό που φέρεται να είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στη Λαμία…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 47χρονου ψευτογιατρού που εκμεταλλευόταν ασθενείς κυρίως με σοβαρή οικονομική επιφάνεια, προκειμένου να κερδίζει χρήματα.

Οι σημειώσεις, τα ραντεβού, αλλά κυρίως τα θύματα του ανθρώπου που παρουσιαζόταν με το όνομα Νίκος Κοντός, έχουν ξεκινήσει να μιλούν εμπλέκοντας και άλλα πρόσωπα που ευθύνονται για την προσωπική τους περιπέτεια, που σε κάποιες περιπτώσεις – τρεις προς το παρόν – οδήγησαν ακόμη και στο θάνατο.

Στην είδηση ότι γνωστός γιατρός από τη Λαμία, εμπλέκεται στο κύκλωμα του μαϊμού – γιατρού, το LamiaReport επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστο Γεωργίου, ο οποίος και εκείνος παρακολουθεί σοκαρισμένος τα γεγονότα.

Για την περίπτωση του Λαμιώτη γιατρού δεν έχει κάποια επίσημη ενημέρωση, όπως μας είπε, σε περίπτωση όμως που ασκηθεί ποινική δίωξη θα τους κοινοποιηθεί από την Εισαγγελική αρχή για τις δικές τους ενέργειες.

«Η περίπτωση του 47χρονου που κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις έχει σοκάρει όλη την ιατρική κοινότητα. Είναι καταδικαστέα, απάνθρωπη & πρόστυχη η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και η εμπορία ελπίδας σε συνανθρώπους μας», μας λέει ο κ. Γεωργίου ο οποίος απευθύνει έκκληση προς ασθενείς και μη, να παραμένουν προσηλωμένοι και να εμπιστεύονται την επίσημη ιατρική, μακριά από αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας, πρακτικές, οι οποίες μπορούν να τους κοστίσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

«Μακάρι στο μέλλον να βρεθούν και άλλοι τρόποι, πρωτοποριακές θεραπείες πιο αποτελεσματικές για δυσίατα νοσήματα. Προς το παρόν όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι και μέθοδοι για την αντιμετώπιση των γνωστών ασθενειών και ο κόσμος θα πρέπει να μένει σε αυτούς και να μην εξαπατάται από ανθρώπους που εμπορεύονται την ελπίδα για προσωπικά οφέλη. Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή απάτης που όχι μόνο ο ιατρικός κόσμος αλλά όλη η κοινωνία καταδικάζει», καταλήγει ο κ. Γεωργίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση