Όλα τα νεότερα για τον Λαμιώτη γιατρό που φέρεται να εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση του ψευτογιατρού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 08:04 Όλα τα νεότερα για τον Λαμιώτη γιατρό που φέρεται να εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση του ψευτογιατρού (φώτο αρχείου)

Ο γιατρός από τη Λαμία αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ωστόσο φέρεται να γνώριζε τον ψευτογιατρό και το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 47χρονο «μαϊμού» γιατρό που παρουσιαζόταν στα θύματά του ως Νευροογκολόγος – Νευροχειρουργός – Φυσιοπαθητικός με ειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία ή ακόμη και ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, βαθιά θρησκευόμενος, εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού και οπαδός της εναλλακτικής ιατρικής με βότανα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης, που εκτός από τη χρηματική ζημία, επέφεραν δυστυχώς και το θάνατο τριών ανθρώπων εκ των οποίων τα δύο παιδιά ηλικίας μόλις 16 και 14 ετών.

Στην… πολυσχιδή δράση του μαϊμού – ογκολόγου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα, τα οποία σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, έχουν απλή ή άμεση συνέργεια. Η μία είναι η 41χρονη Αλβανίδα σύζυγός του, η οποία επίσης παρουσιαζόταν ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα είναι ιατροί από τη Λαμία και το Βόλο.

Ο Λαμιώτης γιατρός

Στην περίπτωση του  γιατρού από τη Λαμία, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της πόλης, φέρεται ότι είχε έρθει σε επαφή με τον ψευτογιατρό, καθώς κατά τη θητεία του σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αττικής ως Ιατρός βάρδιας – εν αγνοία του Κέντρου – ο ψευτογιατρός στο γραφείο του, αξιολογούσε εξετάσεις και χορηγούσε φάρμακα σε ασθενείς, μεταξύ των οποίων και τα δυο παιδιά που απεβίωσαν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά του ο Λαμιώτης γιατρός φέρεται αρχικά να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον μαϊμού – ογκολόγο που συστηνόταν ως «Κόντος Νικόλαος», το ρεπορτάζ ωστόσο αναφέρει ότι στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι είχε λάβει κι εκείνος κάποιο κοκτέιλ φαρμάκων, για λογαριασμό συγγενικού του προσώπου. Συγχρόνως αναγνώρισε τον ψευτογιατρό ως συνοδό ασθενών στο Διαγνωστικό Κέντρο όπου εργαζόταν ως το 2018, χωρίς όμως ποτέ να κάνει διαγνώσεις ή να χορηγήσει φάρμακα.

Μετά τα νέα στοιχεία του ρεπορτάζ σε επικοινωνία που είχαμε με τον δικηγόρο του Λαμιώτη γιατρού, γνωστό ποινικολόγο Γιώργο Δούμα, δήλωσε ότι: «Όπως σας είπα και χθες δεν υπάρχει καμία σύλληψη γιατρού από Λαμία. Επί φημολογιών και αβάσιμων πληροφοριών δεν μπορώ να τοποθετηθώ»

Βαριές κατηγορίες για τον «μαϊμού» γιατρό

Οι περισσότερες γνωριμίες των θυμάτων, με τον μεγαλοαπατεώνα, φέρεται να είχε γίνει μέσω Μοναστηριών, τα οποία ο ψευτογιατρός «όργωνε» στην κυριολεξία βρίσκοντας εύπορες οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μοναστήρια που αναφέρονται στην ογκωδέστατη δικογραφία βρίσκονται στο Άγιο Όρος, το Πήλιο και την Αττική.

Στις περιπτώσεις ασθενών που εξαπάτησε, εκτός αυτών που κατέληξαν, περιλαμβάνονται δεκάδες περιπτώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δύο φέρεται να ήταν από τη Λάρισα, έξι από Μονή του Πηλίου Μαγνησίας, μία από το Βόλο και μία από το Βελεστίνο.

Για τον 47χρονο απατέωνα ψευτοογκολόγο – ψευτοπιλότο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση