Κοινή εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Σπερχειάδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 14:09 Κοινή εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Σπερχειάδα

Ο εορτασμός της Καλύβας Στεφανή, μαζί με το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας και την ανατίναξη του παλιού Αγίου Νικολάου…

Κοινή εκδήλωση τιμής και μνήμης θα πραγματοποιηθεί στη Σπερχειάδα, το Σάββατο 20 Ιουνίου και ώρα 12:00’, για το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας, την ανατίναξη του παλιού Αγίου Νικολάου (18/6/44) και τον εορτασμό της Καλύβας Στεφανή.

Η πανδημία δεν επέτρεψε τον περασμένο Μάιο να γίνει ο εορτασμός της Καλύβας Στεφανή, αλλά και καμία δημόσια εκδήλωση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Δήμο Μακρακώμης και την Κοινότητα Σπερχειάδας, πραγματοποιούν μία λιτή κοινή εκδήλωση για να τιμηθεί η τοπική ιστορία.

Η κοινή λιτή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00’ με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων, επίσκεψη στο μνημείο του παλιού Αγίου Νικολάου και θα συνεχιστεί με την κατάθεση στεφάνων στην Καλύβα Στεφανή και στην προτομή του Άρη Βελουχιώτη με τον όρκο του ΕΛΑΣ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Αναλυτικά:

Ώρα 12:00

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Επίσκεψη στο μνημείο του παλιού Αγίου Νικολάου στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Φθιώτιδας-Ευρυτανίας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ώρα 12:30 Καλύβα Στεφανή

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

Κατάθεση στεφάνων

Χαιρετισμοί

Ώρα 13:00

Κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην προτομή του Άρη Βελουχιώτη με τον όρκο του ΕΛΑΣ.

Πέρας κοινής εκδήλωσης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση