Αύριο: Κοινή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος Σπερχειάδας και της Καλύβας Στεφανή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 15:14 Αύριο: Κοινή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος Σπερχειάδας και της Καλύβας Στεφανή

Αύριο, Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, και ώρα 12:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Σπερχειάδα, για το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας, την ανατίναξη του παλιού Αγίου Νικολάου και τον εορτασμό της Καλύβας Στεφανή.

Στη Σπερχειάδα, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, για δύο ξεχωριστά μνημεία, που επειδή ημερολογιακά είναι κοντά και συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, θα τις γιορτάσουμε από κοινού.

Πρόκειται για τον εορτασμό της Καλύβας Στεφανή στη Σπερχειάδα, μία πολύ σημαντική «σελίδα» στην ιστορία της περιοχής και της Ελλάδας που συνήθως γιορτάζεται τέλη Μαΐου, το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας και την ανατίναξη του παλιού Αγίου Νικολάου που τα ερείπεια του αποτυπώνουν την ναζιστική θηριωδία (18/6/1944).

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί λιτή κοινή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας και προφύλαξης με την διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Μακρακώμης και της Κοινότητας Σπερχειάδας.

Η κοινή λιτή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00 με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων, επίσκεψη στο μνημείο του παλιού Αγίου Νικολάου και θα συνεχιστεί με την κατάθεση στεφάνων στην Καλύβα Στεφανή και στην προτομή του Άρη Βελουχιώτη με τον όρκο του ΕΛΑΣ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Συγκεκριμένα:

Ώρα 12:00

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Επίσκεψη στο μνημείο του παλιού Αγίου Νικολάου στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Φθιώτιδας-Ευρυτανίας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

►Ώρα 12:30 Καλύβα Στεφανή

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

Κατάθεση στεφάνων

Χαιρετισμοί

►Ώρα 13:00

Κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην προτομή του Άρη Βελουχιώτη με τον όρκο του ΕΛΑΣ.

Είναι καθήκον όλων μας να τιμούμε την τοπική ιστορία μας.

Η παρουσία θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Δήμος Μακρακώμης-Κοινότητα Σπερχειάδας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση