Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Υπάτης και Χιονοδρομικό Παρνασσού στη συνάντηση Οικονόμου – Βλαστού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 19:13 Υδροθεραπευτήριο Λουτρών Υπάτης και Χιονοδρομικό Παρνασσού στη συνάντηση Οικονόμου – Βλαστού

Συνάντηση εργασίας για δύο σημαντικούς αναπτυξιακούς πόλους της Φθιώτιδας, των Λουτρών Υπάτης και του Παρνασσού, είχε ο βουλευτής του νομού Γιάννης Οικονόμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό με τη συμμετοχή φορέων και εκπρόσωπων από τις παραπάνω περιοχές.

Είχαν προηγηθεί πολλές επαφές το προηγούμενο διάστημα από το Βουλευτή Φθιώτιδας με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ.

Όσον αφορά τα Λουτρά Υπάτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης της Λουτρόπολης που αφορούν τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και των υποδομών αλλά και τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του ακινήτου έκτασης 800 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ.

Για τα θέματα των Λουτρών Υπάτης ο δνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ δεσμεύτηκε πως:

• Το ταχύτερο δυνατό θα ξεκινήσει η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου.

• Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μια επιτόπου αυτοψία από τους ανθρώπους της ΕΤΑΔ ώστε να προχωρήσουν παρεμβάσεις μικρού κόστους για την αναβάθμιση του χώρου συνολικά.

• Θα καταβληθεί προσπάθεια μίσθωσης των καταστημάτων ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ που βρίσκονται στην πλατεία της Λουτρόπολης.

• Προετοιμάζεται μελέτη ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί ένας μεγάλος διεθνής διαγωνισμός  για τη συνολική αξιοποίηση του ακινήτου της ΕΤΑΔ στα Λουτρά Υπάτης, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις ιδιαιτερότητες της περιοχής  και τη συγκυρία της εποχής αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αποτυχία το διαγωνισμό τα προηγούμενα χρόνια

Όσον αφορά το μέρος της συζήτησης για τον Παρνασσό συζητήθηκε η συνολική αναβάθμιση του χιονοδρομικού Κέντρου.

Για το σκοπό αυτό:

• Έχουν ήδη προετοιμαστεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οι μελέτες για την τεχνητή χιόνωση που θα διευρύνει τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.

• Έχουν ήδη προχωρήσει έργα όπως η κατασκευή του παρκινγκ της Φτερόλακας,   η κατασκευή λιμνοδεξαμενής και η επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου προς τη θέση «Σαχάρα».

• Κρίθηκε επίσης απαραίτητη η συντήρηση-ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει τα δύο παρκινγκ Φτερόλακας.

Να σημειωθεί ότι τη μεταβατική περίοδο μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες που θα επιτρέψουν τη συνολική αξιοποίηση του βουνού, το χιονοδρομικό κέντρο θα το «τρέχει» η ΕΤΑΔ. Πολύ σύντομα λοιπόν θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση των σαλέ, τον αποχιονισμό των δρόμων πρόσβασης και της συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Τέλος, κατατέθηκε πρόταση να γίνει μια συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των Παραπαρνάσιων νομών (Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας) αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων δήμων ,προκειμένου τα στελέχη της ΕΤΑΔ να ενημερώσουν για το συνολικό πλάνο αναβάθμισης του βουνού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com