Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 08:35 Φθιώτιδα: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Χαλάει ο καιρός…

Η εγκατάσταση ψυχρών αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας, προερχόμενες από την κεντρική Ευρώπη, θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ενός ακόμη διαστήματος ασταθούς καιρού με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, όλη την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός θα είναι άστατος και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Δευτέρα μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και γενικευμένα και κατά τόπους θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις. Η Δευτέρα θα είναι και η πιο… «δύσκολη» μέρα και για τη Στερεά, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, με χαλαζοπτώσεις το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Γενική πρόγνωση

Την Κυριακή τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Μακεδονία, Θράκη και κατά τόπους στα ορεινά της Θεσσαλίας και Στερεάς. Οι άνεμοι γενικά δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαινόμενα θερμικής αστάθειας στα ηπειρωτικά θα ενταθούν, δηλαδή οι βροχές και καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Κατά τόπους οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4-5 βαθμούς.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Καλό καιρό μας έκανε το Σάββατο, αλλά την Κυριακή θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά του νομού. Τη Δευτέρα προβλέπεται κακοκαιρία με καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα πέσει χαλάζι. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά. Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι-απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-31 βαθμούς.

Την Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τη Δευτέρα, όποτε και αναμένεται κατά τόπους να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς.