Από εμπρησμό η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρτίνο;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 10:28 Από εμπρησμό η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρτίνο;

«Η μάχη με τις φλόγες ήταν πολύ δύσκολη αφού η πυρκαγιά είχε σύμμαχο τον δυνατό αέρα....» δήλωσε στο LamiaReport ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι καλά οριοθετημένη ωστόσο υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες. 

Στο σημείο αυτήν την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 46 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνεται ότι και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού δόθηκαν στην κυκλοφορία από τις 21:35 το βράδυ της Παρασκευής.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού φέρεται να εξετάζεται από την πυροσβεστική. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στο Μαρτίνο για έρευνες.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Δείτε βίντεο με τις φλόγες να καταπίνουν τα πάντα.

«Η μάχη με τις φλόγες ήταν πολύ δύσκολη αφού η πυρκαγιά είχε σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Επίσης το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. μεγάλωσε το βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής....» δήλωσε στο LamiaReport ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση