Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 11:06 Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρώην Πρόεδρο Κώστα Τσιάμη…

Σε πρωτόγνωρες συνθήκες πραγματοποιήθηκε το 2ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020.

Λόγω κορωνοϊού, δεν υπήρξαν τοποθετήσεις και δεν υπήρξε γενικότερα συγκέντρωση εργαζομένων, πλην όσων προσήλθαν για να ψηφίσουν.

Μάλιστα ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Κώστας Τσιάμης χαρακτήρισε με επιστολή του ως «μη δημοκρατική» τη λειτουργία της απερχόμενης διοίκησης και παραλληλίζοντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού με το πώς έγινε το συνέδριο, κάνει λόγο για «φίμωτρο και όχι μάσκα»!

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από τη Γραμματεία του ΕΚΠΕΦ:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σε σύνολο εγγεγραμμένων (122) αντιπροσώπων, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

ψήφισαν:  117 μέλη

έγκυρα:     116

λευκά:    1

Έλαβαν:

1. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

                 44  ψήφους     5 έδρες     

2. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

                  37  ψήφους     4 έδρες        

3. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» 

                 23  ψήφους     3 έδρες     

4. «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»

                 12  ψήφους     1 έδρες    

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

1)  ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

2)  ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

3)  ΚΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4)  ΛΕΜΟΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

5)  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

1)  ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΙΟΣ

2)  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3)  ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4)  ΖΙΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

1)  ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

2)  ΜΠΡΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3)  ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»

1) ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Β. ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ.Ε.Ε.

Σε σύνολο εγγεγραμμένων  104 αντιπροσώπων:

ψήφισαν: 101

έγκυρα: 101

άκυρα, λευκά: 0

Έλαβαν:

1. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

                 35  ψήφους     2 έδρες     

2. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

                  33  ψήφους     1 έδρα    

3. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» 

                 25  ψήφους     1 έδρα    

4. «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ»

                   8  ψήφους     0 έδρες     

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

1)  ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

2)  ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

1)  ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΙΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

1) ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία του κ. Τσιάμη, ο οποίος δημοσιοποίησε και εξώδικο κατά του ΕΚΠΕΦ για μη συνεδρίαση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Το κείμενο της καταγγελίας:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλοι μας βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε τα αποτελέσματα του υγιειονομικού Iockdown που ορθώς επέβαλε η Κυβέρνηση ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού COVID-19. Η πανδημία καθήλωσε όλο τον πλανήτη και επηρέασε ως απρόβλεπτο γεγονός το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πλέον ορατές και βρίσκουν τους εργαζόμενους σε δυσμενέστερη θέση. Στις μέρες μας γίνεται μεγάλη κουβέντα σε διεθνές επίπεδο κατά πόσο ο περιορισμός των δημοκρατικών ελευθεριών ήταν συνταγματικός στο μέτρο που απαιτούνταν. Σαφέστατα η δημόσια υγεία ως υπέρτατο αγαθό στα πλαίσια της διασφάλισης της ζωής των συνανθρώπων μας επέβαλε προσωρινούς περιορισμούς των ατομικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων με βάση πάντα την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή οι περιορισμοί αυτοί να είναι οι απολύτως απαραίτητοι. Δυστυχώς όμως γίναμε μάρτυρες μιας βίαιης μεταβολής προς το χειρότερο βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, σε συνέχεια της ήδη συνεχιζόμενης αντεργατικής πολιτικής των χρόνων των μνημονίων.

Σε αυτές τι δύσκολες στιγμές το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα πρέπει να είναι πιο δυνατό από ποτέ και να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους. Η φωνή του εργατικού κινήματος όπως εκφράζεται τοπικά μέσα από το Εργατικό Κέντρο πρέπει να γιγαντώσει. Για να συμβεί αυτό πρέπει το Εργατικό μας Κέντρο να είναι δυνατό. Η δύναμή μας πηγάζει κατ' αρχήν όμως από τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων μας, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα, τον πλουραλισμό και την ελεύθερη έκφραση των απόψεων. Πώς θα παλέψουμε και θα απαιτήσουμε σεβασμό στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους όταν εμείς πρώτοι δε σεβόμαστε τον εαυτό μας. Πώς θα απαιτήσουμε από την εκάστοτε εξουσία να σεβαστεί το δημοκρατικό και εργατικό κεκτημένο όταν εμείς οι ίδιο λειτουργούμε αντιδημοκρατικά και δε σεβόμαστε ούτε τα ελάχιστα που επιτάσσει το Καταστατικό μας και ο Νόμος.

Στα συνέδρια, που αποτελούν κορυφαία στιγμή έκφρασης των μελών μας, διαχρονικά γίνεται απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης τοποθετήσεις παρατάξεων, τοποθετήσεις συνέδρων, καλόπιστη κριτική, διαλογική συζήτηση των μεγάλων και πολλών προβλημάτων των εργαζομένων, προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων και λαμβάνονται αποφάσεις για το μέλλον του εργατικού κινήματος που δεσμεύουν τα μελλοντικά όργανα που θα εκλεγούν. Όλα αυτά σχηματοποιούνται μέσα από το δημοκρατικό διάλογο, την πολυφωνία και τη γόνιμη αντιπαράθεση. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μέσα από αυτή τη βάσανο σφυρηλατείται η ενότητα στη δράση.

Το συνέδριο αποτελεί λοιπόν την κορυφαία διαδικασία του εργατικού κέντρου Φθιώτιδας και πάντα όπως όλοι γνωρίζετε δίνεται στη δημοσιότητα το προγραμμά του προκειμένου όλοι οι σύνεδροι και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν. Αποτελεί σπουδαία διαδικασία όχι μόνο για τους εργαζόμενους του Νομού μας αλλά για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις, κόντρα σε πολλές αντιξοότητες για ένα Εργατικό Κέντρο δυνατό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό αλλά κυρίως εξωστρεφές. Ανοιχτό στην κοινωνία, δίπλα στους εργαζόμενους.

Λειτούργησα πάντα με γνώμονα το συμφέρον των εργαζόμενων, σεβόμενος σε κάθε διαδικασία το Καταστατικό που όριζε τα πλαίσια της λειτουργίας μας.

Δέχτηκα πόλεμο, λάσπη, συκοφαντία με κόστος προσωπικό, οικονομικό, οικογενειακό όπως και άλλοι συνάδελφοι. Δικαιωθήκαμε. Αλλά άντεξα και είμαι ακόμη εδώ να παλέψω μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Με λύπη μου ωστόσο βλέπω σήμερα βλέπω ένα εργατικό κέντρο που δεν λειτουργεί. Ένα εργατικό Κέντρο που αντί να ανοιχτεί στην κοινωνία, κλείνεται ή μάλλον κλειδώνεται στα γραφεία, κρυμμένο από την κοινωνία, απών από τους χώρους δουλειάς από τις εξελίξεις και τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες. Με μεγάλη απογοήτευση βλέπω μια διοίκηση να μη σέβεται το κείμενο εκείνο που διασφαλίζει την ενότητα, τη διαφάνεια και την δημοκρατική μας λειτουργία, το Καταστατικό μας, τε καν στα απλά και βασικά. Βλέπω θεσμικά όργανα να απαξιώνονται.

Τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού επιβάλλουν σήμερα τη χρήση μάσκας από τους συνέδρους. Η αίθουσα του εργατικού κέντρου είναι τεράστια. Κάποιοι σήμερα πήγαν ένα βήμα παρακάτω. Επέβαλαν φίμωτρο στους συνέδρους, έκλεισαν τα στόματα με το έτσι θέλω, κόντρα στη νομιμότητα και την κοινή λογική. Από μόνη της η λέξη συνέδριο σημαίνει ότι καθόμαστε στην ίδια έδρα και κουβεντιάζουμε, τοποθετούμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις, διαφωνούμε, αποφασίζουμε. Τι από αυτά θα γίνει σήμερα; Την απάντηση την έχετε στο πρόγραμμα που κρατάτε στα χέρια σας. Συνέδριο χωρίς τοποθετήσεις συνέδρων δεν γίνεται. Την ευθύνη για τις σημερινές εκλογές, διότι από τη σημερινή διαδικασία απουσιάζει το βασικότερο στοιχείο για να χαρακτηριστεί και να αποτελέσει συνέδριο, που δεν είναι άλλο από τον διάλογο, την έχουν αυτοί που το αποφάσισαν και αυτοί που το αποσιωπούν.

Οι εργαζόμενοι μας κρίνουν όλους.»