Θερμομέτρηση, μάσκες και τήρηση αποστάσεων στη νέα εκκίνηση των δικαστηρίων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:48 Θερμομέτρηση, μάσκες και τήρηση αποστάσεων στη νέα εκκίνηση των δικαστηρίων

Επιστροφή στις αίθουσες για τα ποινικά δικαστήρια…

Με αυστηρά μέτρα για την τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ξεκίνησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 τα ποινικά δικαστήρια.

Σε εφαρμογή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης λειτουργούν και επίσημα πλέον τα Δικαστήρια όλης της χώρας για το σύνολο των υποθέσεων (πολιτικές – ποινικές).

Στα Δικαστήρια Λαμίας εφαρμόζεται από τις 9:00’ το πρωί θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο κτίριο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας (μη ιατρικής) ή ασπίδας.

Οι υποθέσεις του πινακίου θα προσέρχονται ανά πέντε εντός της αιθούσης, ενώ οι υπόλοιπες θα περιμένουν εκτός (ανώτατο όριο εισερχομένων εντός μικρών αιθουσών στα 20-25 άτομα, με ανάλογη αύξηση αριθμού ατόμων για τις μεγαλύτερες αίθουσες).

Για την καλύτερη προστασία όλων, συστήνεται η τήρηση του 1,5 μέτρου απόστασης, ενώ υποχρεωτική είναι η ύπαρξη αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος στους κοινόχρηστους χώρους για να έχουν πρόσβαση σε αυτό οι πολίτες.

Σημειώνουμε ότι τα Δικαστήρια θα λειτουργήσουν ως την έναρξη των δικαστικών διακοπών, που για φέτος προσδιορίστηκαν στις 15 Ιουλίου 2020.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση