Υγειονομική «βόμβα» στη νότια Λαμία - Υπάρχει κράτος? (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 08:04 Υγειονομική «βόμβα» στη νότια Λαμία - Υπάρχει κράτος? (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκτός από τα αγριογούρουνα έχουμε και τις "αδέσποτες" αγελάδες που καταστρέφουν τις καλλιέργειες - «Μας παίζουν "μπαλάκι" οι υπηρεσίες. Είμαστε σε απόγνωση....», λένε οι αγρότες - Τραγικές οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας ζητούν οι αγρότες στον κάμπο της Λαμίας, που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται, αφού δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τις υπηρεσίες στις οποίες έχουν απευθυνθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Λίγο πιο κάτω από το Παγκράτι, κοντά στη "Γερμανική τάφρο", υπάρχουν κάποιες σταβλικές εγκαταστάσεις σε καταπατημένη έκταση με ζώα, οι οποίες αποτελούν υγειονομική «βόμβα», αφού οι συνθήκες που ζουν τα αιγοπρόβατα και οι αγελάδες, είναι άθλιες.

Τα ζώα τα οποία είναι υποσιτισμένα, δεν φυλάσσονται από κανέναν, αφού η κτηνοτρόφος που τα έχει είναι ηλικιωμένη και αδυνατεί να τα φροντίσει. Οι αγελάδες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και πέρα από τις καλλιέργειες που καταστρέφουν, πολλές φορές βγαίνουν σε δρόμους με κίνηση προκαλώντας ατυχήματα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού πίνουν νερό από τη "Γερμανική τάφρο" στην οποία καταλήγουν και λύματα από την περιοχή της Λαμίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί τα δείτε τις αγελάδες μέσα στη "Γερμανική τάφρο", αλλά και στα κτήματα των αγροτών που αναγκάζονται να φυλάνε σκοπιές με βάρδιες για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Δείτε βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες με τις αγελάδες μέσα στις καλλιέργειες και στην "Γερμανική Τάφρο".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση