Παράρτημα Λαμίας ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ: Ραντεβού στις Κορυσχάδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 23:04 Παράρτημα Λαμίας ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ: Ραντεβού στις Κορυσχάδες

Κεντρικός ομιλητής ο Κώστας Μπασδέκης. Το πρόγραμμα εξόρμησης της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ...

Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας σε συνεργασία με την Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στις Κορυσχάδες για την επέτειο σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου των αντιπροσώπων του λαού στις 14 - 27 Μάη 1944, υπό την αιγίδα της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης(ΠΕΕΑ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, ώρα 11.00 το πρωί, στην πλατεία των Κορυσχάδων Ευρυτανίας.

Oμιλητής θα είναι ο Λαμιώτης Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Οι Κορυσχάδες συνδέονται με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Ο λόγος είναι ότι σε αυτό το χωριό συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ύστερα από πανελλήνιες μυστικές εκλογές, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελούσαν αντιπρόσωποι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας. Τη διενέργεια των εκλογών αποφάσισε και ανήγγειλε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης ΠΕΕΑ. η λεγόμενη κυβέρνηση των βουνών, που είχε σχηματιστεί με πρωτοβουλία του ΕΑΜ τον Μάρτιο του 1944.

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν σχεδόν 1.800.000 ψηφοφόροι, όταν στις βουλευτικές εκλογές του 1936 συμμετείχε ένα εκατομμύριο περίπου. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας είχαν δικαίωμα ψήφου οι νέοι από 18 χρονών και οι γυναίκες. Τότε εκλέχτηκαν και οι πρώτες γυναίκες – βουλευτές. 

«Ως Παράρτημα Λαμίας καλούμε τα μέλη μας, τους απογόνους των αγωνιστών και τους φίλους της Ε.Α. και Δ.Σ.Ε. να δώσουν το «παρών» και να τιμήσουν μια σημαντική ιστορική επέτειο από τη νεότερη ελληνική ιστορία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα πολιτικής εξόρμησης της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ

Παρασκευή 26 Ιούνη 8:00μ.μ. Σύσκεψη στο προαύλιο χώρο του μορφωτικού συλλόγου Μαρτίνου για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου , με ομιλητή τον Αλεξό Αντώνη μέλος της Επ. Περιοχής Στερεάς-Εύβοιας του ΚΚΕ.

Σαββάτο 27 Ιούνη 7:30μ.μ.Συγκέντρωση στην Πλατεία της Ελάτειας, με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ με θέμα, « οι προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία της υγείας του λαού».

Σαββάτο 27 Ιούνη 7:30μ.μ.Σύσκεψη με θέμα την υγεία και την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμ. Βούρλων, οργανώνει η τοπική κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Τάσο Χρονά στέλεχος του ΚΚΕ, περιφεριακός σύμβουλος Στερεάς-Εύβοιας της Λ.Σ.

Κυριακή 28 Ιούνη11:00π.μ. Συγκέντρωση στις Κορυσχάδες, μπρος στο χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ και το παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμώντας την επέτειο σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου των αντιπροσώπων του λαού το 1944, από την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης(ΠΕΕΑ).  Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπασδέκης μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση