24ωρη καραντίνα σε δύο ιστιοπλοϊκά που «έδεσαν» στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 10:30 24ωρη καραντίνα σε δύο ιστιοπλοϊκά που «έδεσαν» στο Βόλο

Επετράπη ο κατάπλους τους, όταν διαπιστώθηκε ότι τα πληρώματα είναι καλά στην υγεία τους…

Εκδόθηκε τελικά άδεια κατάπλου στα δύο ιστιοπλοϊκά σκάφη, που ήρθαν Βόλο από Κροατία και σύμφωνα με τις οδηγίες για τα μέτρα πανδημίας κατά του κορονοϊού τέθηκαν σε περιορισμό.

Στα σκάφη, που είχαν τεθεί σε καραντίνα από προχθές το μεσημέρι, επιτράπηκε ο κατάπλους χθες το απόγευμα, αφού εξασφάλισαν θέση αγκυροβολίας στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τα πληρώματά τους αποδείχτηκε ότι είναι αρνητικά στον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιστιοπλοϊκά ανήκουν σε Βολιώτες επιχειρηματίες, που τα έφεραν στον Βόλο προς ενοικίαση από την εταιρεία τους.

Η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά δήλωσε ότι τα πληρώματα των σκαφών που κάνουν είσοδο στη χώρα ακολουθούν την ίδια διαδικασία που ακολουθείται και στα αεροδρόμια.

Δεν τους επιτρέπεται να κάνουν κατάπλου και να βγουν από το πλοίο μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ένα σκάφος μπορεί να έρθει στην Ελλάδα μόνο για ναυπηγείο ή για λιμάνι της ηπειρωτικής χώρας.

Εφόσον έχει εξασφαλίσει αγκυροβόλιο μπορεί να έρθει κενό επιβατών και να καταπλεύσει με ειδική άδεια της λιμενικής αρχής, όταν διαπιστωθεί ότι τα πληρώματα είναι καλά στην υγεία τους αφού κάνουν το τεστ με δικά τους έξοδα.

Τα πληρώματα των σκαφών δεν είναι υποχρεωμένα να τεθούν σε αυτοπεριορισμό εφτά ή δεκατεσσάρων ημερών αν τα αποτελέσματα από το τεστ βγουν αρνητικά.

Πηγή: taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση