Λαμία - Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το Νοσοκομείο για την 57χρονη μητέρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 08:08 Λαμία - Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το Νοσοκομείο για την 57χρονη μητέρα

Παραμένει θετική και μπαίνει σε 10ημερη καραντίνα…

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ Κορωνοϊού και γενικότερα από το Νοσοκομείο Λαμίας, πήρε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου, η 57χρονη Λαμιώτισσα που διαγνώσθηκε θετική στην covid-19 μαζί με την οικογένειά της μετά την επιστροφή τους από την Αμερική.

Μετά από 17 και πλέον ημέρες στην ΜΕΘ covid-19 επιστρέφει στο σπίτι της όπου την περιμένουν ο 28χρονος γιος της και η 80χρονη μητέρα της που πήραν εξιτήριο την περασμένη Δευτέρα από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας.

Εντούτοις για την 57χρονη υπάρχει η σημείωση ότι παραμένει «ελαφρώς θετική» στην covid-19 και για αυτό είναι υποχρεωτική η απομόνωσή της για 10 ημέρες μέχρι να ξαναδώσει δείγμα και να αποδειχθεί ότι ο νέος ιός είναι μια παλιά κακή ανάμνηση.

Την ίδια ώρα ο 86χρονος πατέρας της, που ήταν και ο πρώτος που ασθένησε από κορωνοϊό στην οικογένεια, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε καλή όμως κατάσταση, στη ΜΕΘ Κορωνοϊού. Οι εξετάσεις είναι όλες με το μέρος του και υπάρχει αισιοδοξία.

«Θα συνεχιστεί η εντατική παρακολούθησή του, καθώς πρόκειται για έναν επιβαρυμένο οργανισμό από άλλα νοσήματα. Η κλινική του εικόνα δείχνει ότι ξεπέρασε την covid-19 και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρει να βγει κι αυτός υγιής από την ΜΕΘ όπως συνέβη και με τους άλλους δύο ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο μας», σημειώνει στο LamiaReport o επικεφαλής της ΜΕΘ Λαμίας εντατικολόγος Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Ο ίδιος και οι υπόλοιποι άνθρωποι της ΜΕΘ και του Νοσοκομείου συνεχίζουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να αντιμετωπίζουν ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό, είτε παρουσιάζουν «ύποπτα» συμπτώματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση