Λουτρά Υπάτης: Φως στην άκρη του τούνελ;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 15:48 Λουτρά Υπάτης: Φως στην άκρη του τούνελ;

Από την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης ,λάβαμε την παρακάτω επιστολή γύρω από την αγωνία τους για τη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου και την εν γένει εγκατάλειψη του χώρου από την ΕΤΑΔ.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση  στην ΕΤΑΔ ΑΕ με τη συμμετοχή του προεδρείου της Ένωσης, το βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου και την Αντιδήμαρχο Λαμιέων Αμαλία Ποντίκα.

Διαβάστε την επιστολή τους:

«Την Πέμπτη 18/6 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε σύσκεψη με θέμα  την παρούσα κατάσταση της Λουτρόπολης αλλά και το μεσομακροπρόθεσμο πλάνο για την λειτουργία της .

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδος Ιωάννης Οικονόμου,η Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων για θέματα τουρισμού ,και το προεδρείο της Ένωσης ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης.

Κατά την συζήτηση οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, ανέφεραν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου , αλλά και την εν γένει εικόνα εγκατάλειψης από την ΕΤΑΔ ΑΕ.  που παρουσιάζει η Λουτρόπολη τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Λαμιέων δήλωσε το ενδιαφέρον του για την στήριξη κάθε προσπάθειας  αναβάθμισης της περιοχής ενώ και ο βουλευτής κος Οικονόμου κατέθεσε τις προτάσεις του και τόνισε την σημασία του Ιαματικού τουρισμού για την τόνωση της οικονομίας της περιοχής .

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΤΑΔ ΑΕ δεσμεύτηκε για την  λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίουμε και την  άμεση έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου λουτροθεραπείας. Επίσης εξέτασε θετικά τις παρεμβάσεις που περιελάμβανε το υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση ξενοδόχων , ενώ αποδέχθηκε και την πρόθεση της Δημοτικής αρχής για την συμμετοχή της σε υποστηρικτικές ενέργειες προς την εταιρεία για την αναβάθμιση της περιοχής. 

Παράλληλα υποσχέθηκε την δρομολόγηση άμεσων μέτρων για μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις αλλά και για την υλοποίηση εντός του 2021 του σχεδίου για παραχώρηση της εκμετάλλευσης  της Λουτρόπολης μέσω διεθνούς διαγωνισμού με στόχο την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Κλείνοντας και θεωρώντας ως θετικά τα μηνύματα και τις προτάσεις από όλες τις πλευρές ,ελπίζουμε και στην υλοποίηση τους ώστε να μην αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου όπως συνέβαινε κατ εξακολούθηση τα τελευταία χρόνια.

Οι  επαγγελματίες της περιοχής που η επιβίωσή τους εξαρτάται άμεσα από την λήψη δραστικών μέτρων είναι βέβαιο ότι θα παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της υλοποίησης των υπεσχημένων !!!!

 ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση