Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει τόπο και σύνθεση το παζάρι της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 08:55 Αλλάζει τόπο και σύνθεση το παζάρι της Λαμίας

Μπαίνει εντός του χώρου της ΠΕΛ και αλλάζει η σύνθεση των πωλητών. Τα θέματα της 4ης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Συνεδριάζει την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στη 1:00’ το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαμιέων.

Και τα τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς αφορούν την εγκατάσταση σταθμού διανομής φυσικού αερίου, κατασκευή υποσταθμού Μέσης Τάσης και το παζάρι Λαμίας.

Για το παζάρι Λαμίας το σχέδιο της δημοτικής αρχής είναι να αλλάξει σημαντικά μορφή, αρχής γενομένης με την επιστροφή του εντός της ΠΕΛ.

Η σύνθεσή του πέρα από τις παραδοσιακές παράγκες (που γίνονται περίπτερα) περιλαμβάνει έναν χώρο γεμάτο βιβλία, cd-dvd, κινητά, που θα ονομάζεται «από το χθες στο αύριο». Άλλον χώρο με ανθοκομικά προϊόντα που συνθέτουν την «ανθοκομική έκθεση Λαμίας».

Δημιουργείται «Γκαλά γεύσεων» από συλλόγους και φορείς, ενώ επιστρέφει το λούνα – παρκ, τα αναψυκτήρια, τα ψητοπωλεία και οι πωλητές χαλβάδων και λουκουμάδων.

Το συγκεκριμένο πλάνο θα πάει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα ορίσει και την Επιτροπή Εμποροπανήγυρης η οποία θα απαρτίζεται από:

(α) τέσσερις (4) Δημοτικούς Συμβούλους (εκ των οποίων δύο από τη πλειοψηφία, όπου ένας θα εκτελεί χρέη προέδρου και δύο από τη μειοψηφία) με τους αναπληρωτές τους. Σε περίπτωση που η μειοψηφία αρνηθεί, οι αντίστοιχες θέσεις θα καλυφθούν από την πλειοψηφία.

(β) τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων, ή Κοινοτικός Σύμβουλος που θα υποδειχθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαμιέων.

(δ) τέσσερις (4) δημοτικούς υπαλλήλους με τους αναπληρωτές τους

Δείτε και έναν πίνακα με τις προτεινόμενες θέσεις για τους δημότες του Δήμου Λαμιέων και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και τις τιμές χρήσης.