Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αυτόφωρο για 55χρονο που έβαλε φωτιά να κάψει χόρτα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 09:06 Λαμία: Αυτόφωρο για 55χρονο που έβαλε φωτιά να κάψει χόρτα (φωτογραφία αρχείου)

Αυστηροί έλεγχοι και συστάσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο «κίτρινο» (κατηγορία κινδύνου «3») το Σαββατοκύριακο όλη σχεδόν η Στερεά…

Με «3αρια» θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου για τη Φθιώτιδα και γενικότερα για τη Στερεά Ελλάδα, εντούτοις σε Κοινότητα της Λαμίας 55χρονος άνδρας επιχείρησε να κάψει ξερά χόρτα στο οικόπεδό του.

Δυστυχώς ο αέρας έδωσε τροφή στις φλόγες που απείλησαν να επεκταθούν σε διπλανό χώρο, σε κατοικημένη περιοχή και επενέβη η Πυροσβεστική.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα αντιμετωπίσει επιπλέον το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπει (ανάλογα με τη σοβαρότητα και το βαθμό της αμέλειας) η τελευταία Πυροσβεστική Διάταξη 19/2020 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως σημείωσε στο LamiaReport ο Διοικητής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Φθιώτιδας, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, με όλες τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις απέναντι σε όσους από αμέλεια ή από πρόθεση παραβαίνουν τις διατάξεις της νομοθεσίας πυροποροστασίας κτιρίων - εγκαταστάσεων, καθώς και αυτή που αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Ο κ. Μωράτης απευθύνει έκκληση προς όλους να σεβαστούν και να προστατεύσουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τηρώντας τους κανόνες που απαγορεύουν οποιαδήποτε χρήση φωτιάς την αντιπυρική περίοδο και ειδικά σε μέρες που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σημειώνουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ο χάρτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, έχει «κιτρινίσει» τις περισσότερες περιοχές της Στερεάς, που σημαίνει υψηλός κίνδυνος (επιπέδου 3) και ειδικότερα σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Με το ίδιο χρώμα περιγράφονται και περιοχές σε Αττική, Κόρινθο, Αργολίδα, Σάμο, Χίο και Ικαρία.

Οι χάρτες επικινδυνότητας: