Ανακούφιση στους Δήμους Δομοκού και Λοκρών για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 16:40 Ανακούφιση στους Δήμους Δομοκού και Λοκρών για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μέσω έκτακτης επιχορήγησης από το ΥΠΕΣ.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, επιχορηγούνται 84 δήμοι με το συνολικό ποσό των 92 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Πρόκειται για χρέη, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και κάποια εκ των οποίων δεν μπορούσαν να ενταλματοποιηθούν καν.

Στους Δήμους που περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση, είναι και εννέα (9) από τους εικοσιπέντε (25) της Στερεάς, εκ των οποίων οι δύο από τη Φθιώτιδα, ο Δήμος Δομοκού και ο Δήμος Λοκρών.

Δείτε τον πίνακα:

(Πατήστε ΕΔΩ να κατεβάσετε όλο το αρχείο)

Από το εγκεκριμένο ποσό, ποσοστό 60% θα παρακρατηθεί από τους δήμους σε 48 και έως 72 μηνιαίες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αρχής γενομένης από το μεθεπόμενο έτος (1/1/2022).

Οι ασφαλιστικές δικλείδες που θέτει από δω κι στο εξής το ΥΠΕΣ ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν χρέη, που σε ορισμένους δήμους έφτασαν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ (!), είναι:

• Το πρώτο δεκαήμερο μετά τη λήξη κάθε ημερολογιακού τριμήνου, οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα υποβάλλουν προς το Υπουργείο Εσωτερικών κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αναλυτική αιτιολόγηση των λόγων μη πληρωμής τους.

• Με εξαίρεση τα εντάλματα τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν με ευθύνη των δικαιούχων, ο Ο.Τ.Α. θα μεταφέρει σε ειδικό λογαριασμό το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί τότε το ποσό θα παρακρατείται από την επόμενη μηνιαία τακτική επιχορήγηση μέσω ΚΑΠ (και σε ποσοστό έως 25% αυτής). Στη συνέχεια θα γίνεται άμεσα η πληρωμή των δικαιούχων μέσω του ΤΠΔ.

• Κάθε τρίμηνο να ανακοινώνεται δημόσια το ποσό των ληξιπρόθεσμων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού από το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και των τυχών παρακρατηθέντων ποσών από τους Κ.Α.Π. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com