Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Σαρακιώτης: «Σταματήστε την υποβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Φθιώτιδας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 10:17 Γ. Σαρακιώτης: «Σταματήστε την υποβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Φθιώτιδας»

Για υποβάθμιση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Φθιώτιδας, κάνει λόγο ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης σε ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Αφορμή για την ερώτηση Σαρακιώτη είναι η καθυστέρηση επαναφοράς των δρομολογιών Λιανοκλάδι – Στυλίδα και εκείνων που διασχίζουν το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Όπως σημειώνει, παρά τις διαβεβαιώσεις που δηλώνουν ότι έλαβαν το προηγούμενο διάστημα Αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι της Φθιώτιδας εκ μέρους της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και παρά τις επίμονες έγγραφες εκκλήσεις τους εν σχέσει με την ανάγκη της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των αναγκών μεταφοράς των πολιτών και της επένδυσης στην πλήρη λειτουργία του δικτύου, ως μέσο ενίσχυσης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας, η υφιστάμενη κατάσταση παραμένει.

Ερωτάται λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου ή της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. η επαναλειτουργία του δρομολογίου Λιανοκλάδι - Στυλίδα;

2. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για την επαναφορά των δρομολογίων 1520 και 1521, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σιδηροδρομικών σταθμών και του συνόλου των δρομολογίων που υφίστανται και διασχίζουν την Π.Ε. Φθιώτιδας;