Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απειλές Υπουργών κατά δικαστικών λειτουργών δε χωρούν σε ευνομούμενες δημοκρατίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 11:07 «Απειλές Υπουργών κατά δικαστικών λειτουργών δε χωρούν σε ευνομούμενες δημοκρατίες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Γιάννης Σαρακιώτης στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης…

Τις «απειλές» του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη, που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα να αποδοκιμάσει, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην τοποθέτησή του στη χθεσινή (29/6) συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης,

Ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε τη Βουλή και τον αρμόδιο Υπουργό να περιφρουρήσουν το έργο και το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης από τις παρεμβάσεις Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σε μία χρονική συγκυρία όπου τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι από το ποσό των 345.000.000$ για αθέμιτες πρακτικές σε Ελλάδα – Ν. Κορέα – Βιετνάμ, που επιβλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές των Η.Π.Α. μετά από συμβιβασμό με τη φαρμακευτική εταιρεία “Novartis”, τα 310.000.000$ αφορούν εκείνες της “Novartis Hellas”.

Μάλιστα κατά την ομιλία του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, τόνισε ότι κάτι αντίστοιχο έχουν ήδη πράξει και προκάτοχοι του κ. Τσιάρα, παραπέμποντας σε άρθρο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης επί τρικομματικής Κυβέρνησης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μικρό και ας μην αποφεύγουν να το αναδείξουν δικαστικές ενώσεις, δικηγορικοί σύλλογοι, ακαδημαϊκοί, νομικοί αλλά και δημοσιογράφοι…». Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης, δήλωσε ότι οι αυτές οι συμπεριφορές των Υπουργών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τείνουν να γίνουν παράδοση, μνημονεύοντας προηγούμενη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσο, όταν και άσκησε κριτική κατά της κας Εισαγγελέως, στη δίκη της δολοφονίας Τοπαλούδη, λίγο πριν την έκδοση της απόφασης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαρακιώτης έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη να παύσει το πολιτικό σύστημα να δημιουργεί αποστροφή στους πολίτες, επισημαίνοντας ότι: «Χωρίς τη διάκριση των εξουσιών η κοινωνία ρέει προς την απολυταρχικότητα. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ενθυμούμενοι πάντα το λόγο για τον οποίο οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν. Επιτελώντας το ρόλο του θεσμικού εγγυητή του δημοκρατικού πολιτεύματος και διαφυλάττοντας παράλληλα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία Σαρακιώτη: