Ποιο δημόσιο νηπιαγωγείο της Φθιώτιδας ξεκινά να μαθαίνει αγγλικά;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 09:46 Ποιο δημόσιο νηπιαγωγείο της Φθιώτιδας ξεκινά να μαθαίνει αγγλικά;

Πιλοτική εφαρμογή σε 58 νηπιαγωγεία της χώρας – Πέντε στη Στερεά…

Σε εφαρμογή της απόφασης της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 18 Ιουνίου, «Δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα στο Νηπιαγωγείο», ανακοινώθηκαν τα 58 νηπιαγωγεία της χώρας στα οποία θα εισαχθεί πιλοτικά η αγγλική γλώσσα.

Αυτό θα γίνει μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες για δύο (2) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στο υποχρεωτικό πρωινό πρόγραμμα, των δημόσιων Νηπιαγωγείων γενικής παιδείας όλων των τύπων κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Ανάμεσα στα 58 νηπιαγωγεία και ένα στην Π.Ε. Φθιώτιδας και συγκεκριμένα το Νηπιαγωγείο Αρκίτσας.

Στη Στερεά θα λειτουργήσουν πιλοτικά για την αγγλική και τέσσερα ακόμη νηπιαγωγεία, ένα ανά νομό, ήτοι το 7ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς (Βοιωτία), 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας (Εύβοια), 4ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου (Ευρυτανία) και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας (Φωκίδα).

Οι στόχοι

Για την επίτευξη των στόχων της πιλοτικής εφαρμογής προβλέπεται από κοινού σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας και των Νηπιαγωγών σε δύο τουλάχιστον φάσεις, η οποία θα υλοποιηθεί από μέλη ΔΕΠ ή/και ΣΕΕ ή/ και εκπαιδευτικούς αυξημένων προσόντων ή/και στελέχη του ΙΕΠ.

Η πρώτη φάση της επιμόρφωσης (διάρκειας 10-12 ωρών) θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2020 και θα αφορά σε θεματικές σχετικές με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του προγράμματος του Νηπιαγωγείου καθώς και με τη λειτουργική ένταξη της ξένης γλώσσας στις προβλεπόμενες μαθησιακές περιοχές του Προγράμματος Σπουδών του Νηπιαγωγείου μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές δράσεις, ανάλογα με τις ανάγκες των εμπλεκομένων με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και την ανατροφοδότηση σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος.

Το πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής καθώς και το επιμορφωτικό/εκπαιδευτικό υλικό θα ανατεθεί σε ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα υποστηρίζουν και θα παρακολουθούν το πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του. Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής δράσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα συντάξει έκθεση με βάση τα πορίσματα της διαμορφωτικής και τελικής αξιολόγησης του προγράμματος προκειμένου να γνωμοδοτήσει προς το Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διεύρυνσή του σε όλα τα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Όλη η κατάσταση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση