ΣΑΣ: Ενίσχυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από Άγιο Κων/νο και νέα γραμμή Κυκλάδες – Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 11:49 ΣΑΣ: Ενίσχυση ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από Άγιο Κων/νο και νέα γραμμή Κυκλάδες – Εύβοια

Για πολιτική ενδυνάμωσης του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, κάνει λόγο σε δήλωση του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σχολιάζοντας τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Ειδικότερα το ΣΑΣ γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για σειρά νέων άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών, οι οποίες από τον Νοέμβριο θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον δίκτυο, καθώς επίσης και για σειρά επιπλέον ακτοπλοϊκών συνδέσεων οι οποίες από τις αρχές Ιουλίου θα βελτιώσουν την επικοινωνία των νησιών.

Αναλυτικότερα για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου προκηρύσσονται νέες άγονες γραμμές που θα συνδέσουν τις Κυκλάδες με την Εύβοια, το Βόρειο Αιγαίο με την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη με τα Δωδεκάνησα, προσφέροντας διαπεριφερειακή επικοινωνία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των νησιών.

Επιγραμματικά και για την Περιφέρεια Στερεάς το Σ.Α.Σ. γνωμοδότησε θετικά για την σύνδεση της Καρύστου με Κυκλάδες, στο δρομολόγιο Κάρυστο – Άνδρο – Τήνο – Σύρο, ενώ για την χρονική περίοδο από αρχές Ιουλίου το Σ.Α.Σ. γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά για την:

-Ετήσια ελεύθερη δρομολόγηση επιβατηγού πλοίου στη γραμμή σύνδεσης του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες.

-Έκτακτη ελεύθερη δρομολόγηση από Άγιο Κωνσταντίνο για Σποράδες και Μαντούδι Εύβοιας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση