Πάλι στις πρώτες θέσεις επικίνδυνων παραβάσεων η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 13:59 Πάλι στις πρώτες θέσεις επικίνδυνων παραβάσεων η Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα 29.070 ελέγχων!...

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Τα στοιχεία αφορούν την εβδομάδα 22 έως 28 Ιουνίου 2020 όταν κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Δυστυχώς η Φθιώτιδα βρέθηκε και πάλι στην πρώτη 5αδα με τις περισσότερες επικίνδυνες παραβάσεις. Χαρακτηριστικά βεβαιώθηκαν 321 παραβάσεις, όταν στο οδικό δίκτυο της Αττικής βεβαιώθηκαν 642, της Θεσσαλονίκης 565, της Πιερίας 429 και του Κιλκίς 427, ενώ στον αιματοβαμμένο  Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης 277.

Συνολικά στους δρόμους βρέθηκαν 1.064 συνεργεία Τροχαίας και ελέγχθηκαν συνολικά 29.070. Βεβαιώθηκαν 5.955 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 665 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ..

Προσαρμοσμένη αναζήτηση