Το ΕΠΑ 2021 - 2025 στα θέματα της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Μεταφορών της ΕΝΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 07:35 Το ΕΠΑ 2021 - 2025 στα θέματα της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Μεταφορών της ΕΝΠΕ

Πρόεδρος της ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός…

Συνεδρίασε σήμερα 1η Ιουλίου στην Αθήνα η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρό της Φάνη Σπανό.

Στην Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει σε μηναία βάση, μετέχουν, ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας ως Αντιπρόεδρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας ως Γραμματέας, καθώς και τα μέλη, Κωνσταντίνος Χαλέβας, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας και Αθανάσιος Κατσιγιάννης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

Η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών συνεδρίασε με κύριο θέμα τη διαμόρφωση των θέσεων της ΕΝΠΕ σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 - 2025. Επιπλέον, προετοιμάστηκε ατζέντα θεμάτων που θα απασχολήσουν επόμενες συνεδριάσεις, όπως Νομοθεσία Δημοσίων Έργων, Χωροταξία για την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον, Σύγχρονες Πολιτικές Μεταφορών, θεσμικά ζητήματα έργων και μελετών (Νόμος Κλεισθένη), αντιπλημμυρική προστασία κ.α.

«Ευχαριστώ τα μέλη της  Επιτροπής για την πρώτη και ιδιαίτερα παραγωγική συνεργασία μας, τόσο πάνω στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, όσο και στα λοιπά μας διακυβεύματα. Στόχος μας είναι να παράγουμε αυτοδιοικητικό λόγο, βασισμένο σε ωφέλιμες και εφαρμόσιμες προτάσεις και διεκδικήσεις.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση