Πήλιο μέσω Βουλγαρίας για τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 13:28 Πήλιο μέσω Βουλγαρίας για τον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον

Δεν καταλαβαίνει από μέτρα ο Στάνλεϊ Τζόνσον…

Για τον αγαπημένο του προορισμό, το Πήλιο, πέταξε χθες -μέσω Βουλγαρίας- ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, αγνοώντας τις ταξιδιωτικές οδηγίες εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον πέταξε παρά τις οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών που έλεγαν πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Ο 79χρονος έφθασε στην Αθήνα χθες το βράδυ, προκειμένου να πάει στο Πήλιο όπου έχει σπίτι -το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ο γιος του, ο Βρετανός πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο Στάνλεϊ Τζόνσον υπερηφανεύτηκε για το ταξίδι του με αναρτήσεις στο Instagram, που δείχνουν το αεροπλάνο του να πετά πάνω από την Αθήνα.

«Παίρνουν πολύ σοβαρά τον κορονοϊό εδώ στην Ελλάδα»

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον πέταξε μέσω της βουλγαρικής πρωτεύουσας, της Σόφιας, επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Μιλώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Πήλιο, χθες το βράδυ, ο Στάνλεϊ Τζόνσον είπε: «Είμαι στο Πήλιο για δουλειές, προσπαθώντας να κάνω την κατοικία μου covid-free ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν. Πρέπει να πάρω τα απαραίτητα μέτρα στο κατάλυμα, γιατί παίρνουν πολύ σοβαρά τον κορονοϊό εδώ. Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χάρηκαν πολύ που με είδαν να έρχομαι. Όλοι ήθελαν να μάθουν από πού ήρθα και τι έκανα. Στη συνέχεια, μέτρησαν τη θερμοκρασία μου. Πρέπει να εισαγάγουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Απ’ ό,τι έχω δει, η άφιξη των Βρετανών δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τους Έλληνες, γιατί είναι πολύ προσεκτικοί εδώ». Όσο για την κατοικία του στο Πήλιο, η βίλα του διαθέτει πισίνα και βεράντες με θέα στα βουνά και στη θάλασσα. Η παραλία απέχει μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια μέσα από έναν ελαιώνα.

(Η εξοχική κατοικία του Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπατά τις οδηγίες των ειδικών

Πάντως, το ταξίδι αυτό του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον δείχνει ότι είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς μέσω τρίτης χώρας για να παραβλέψει τους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί ενάντια των κυβερνητικών συμβουλών σχετικά με την πανδημία.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον έφτασε στην Αθήνα μέσω Σόφιας

Πριν από την έναρξη του lockdown, ισχυρίστηκε πως θα συνεχίσει να πηγαίνει σε παμπ, παρά το γεγονός πως οι ηλικιωμένοι έπρεπε να παραμείνουν στα σπίτια τους. Όπως είχε δηλώσει: «Φυσικά θα πάω σε παμπ, αν το θελήσω. Οι ιδιοκτήτες των παμπ χρειάζονται λίγο κόσμο, δεν θέλουν να μην πηγαίνει κανένας».Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβουλεύει τους Βρετανούς υπηκόους να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό εκτός κι αν είναι απολύτως απαραίτητο. Όπως αναφέρει, υπάρχουν περιορισμένες ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας και δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.

Την Τρίτη, η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τα μέτρα θα είναι υπό συνεχή επανεξέταση, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον είναι πιθανό να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αγγλία.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση