Με το που έφτασε το διασκεδάζει στο Πήλιο ο Στάνλεϊ Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 09:20 Με το που έφτασε το διασκεδάζει στο Πήλιο ο Στάνλεϊ Τζόνσον

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού βγήκε να δειπνήσει στο Χόρτο…

Χαλαρό δείπνο μόνος του, στο αγαπημένο του εστιατόριο στην παραλία του Χόρτου απόλαυσε το βράδυ της Πέμπτης (2/7) ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, και πρώην Βουλευτής των Συντηρητικών Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από το Λονδίνο με ενδιάμεση πτήση από τη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η πρωτοβουλία του Τζόνσον που είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτήτης ξενώνα στο Χόρτο, τον οποίο νοικιάζει σε ομοεθνείς του, να παρακάμψει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα που υπάρχει για υπηκόους της Μ.Βρετανίας, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη χώρα του. Συγκεκριμένα απαντώντας σε δημοσίευμα της Daily Mail που τον επέκρινε για αυτή του την κίνηση, είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να διεκπεραιώσει απαραίτητες εργασίες στον ξενώνα Villa Irene που κατέχει, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα διατεθεί ασφαλής προς ενοικίαση με την εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων που διαμόρφωσε η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραλία του Χόρτου όπου βρίσκεται το αγαπημένο εστιατόριο του Τζόνσον, στο οποίο συχνά-πυκνά τρώει και ο Βρετανός πρωθυπουργός, όποτε επισκέπτεται την περιοχή, δεν είχε πολύ κόσμο, λόγω της ημέρας, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους ντόπιους που ενημερώθηκαν για την έλευσή του και περίμεναν να τον δουν.

Οι αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία πάντως πήραν και πολιτικές διαστάσεις, πέρα από τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. Για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» έκανε λόγο σε δήλωσή του με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο Βουλευτής των Φιλελεύθερων – Δημοκρατών Τζέιμι Στόουν, ενώ ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια του Στάνλεϊ Τζόνσον.

Αντίστοιχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με την έλευση του Στάνλεϊ Τζόνσον στην Ελλάδα τόνισε ότι «έχουμε απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου από Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία. Αν κάποιος πολίτης αυτών των χωρών φτάσει στην Ελλάδα μέσω άλλης οδού, φυσικά και μπορεί να έρθει, αλλά πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι πιο στοχευμένοι οι έλεγχοί μας από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές» συμπλήρωσε.

Να θυμίσουμε ότι το Νότιο Πήλιο και το Χόρτο συγκεκριμένα όπου βρίσκεται η Βίλα Ειρήνη της οικογένειας Τζόνσον, είναι για χρόνια το αγαπημένο καταφύγιο για διακοπές τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Μετά το διαζύγιο από τη σύζυγό του ο Μπόρις Τζόνσον, είχε επιλέξει το Χόρτο για να αποδράσει με τη νεαρή σύντροφό του τότε Κάρι Σίμοντς, την Πρωτοχρονιά του 2019, όπου εντοπίστηκαν από Άγγλους να τρώνε μαζί σε ταβερνάκι στο Λαύκο.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση