Διεθνής προβολή για τη Σκιάθο μέσω του αμερικανικού δικτύου CBS News (video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 09:55 Διεθνής προβολή για τη Σκιάθο μέσω του αμερικανικού δικτύου CBS News (video)

Χαρακτηρίζει "παράδεισο" το νησί, το οποίο όμως δεν μπορούν ακόμη να επισκεφθούν οι Αμερικανοί.

Στον «παράδεισο» της Σκιάθου βρέθηκε τηλεοπτικό συνεργείο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS News προκειμένου να καταγράψει την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό, μιας και μόλις χθες 1 Ιουλίου οι χώρα άνοιξε τα σύνορά της σε τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες. Αναδεικνύοντας την υγειονομική επιτυχία της χώρα στον τομέα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, το αμερικανικό δίκτυο παρουσιάζει τη Σκιάθο ως τον ιδανικό προορισμό για διακοπές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι Αμερικανοί πολίτες δεν μπορούν ακόμη να ταξιδέψουν σε αυτό. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το magnesianews.gr, το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας Χόλι Γουίλιαμς μεταδόθηκε στο πρωινό πρόγραμμα του καναλιού, σίγουρα αποτελεί τεράστια επιτυχία για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, αφού μπορεί τώρα να μην το επιτρέπουν οι συνθήκες, ωστόσο σύντομα στο μέλλον θα αποδώσει με αυξημένο αριθμό επισκεπτών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελλάδα μαζί και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες άνοιξε τα σύνορά της για τον τουρισμό, αν και όπως επισημαίνει η παρουσιάστρια «οι Αμερικανοί δεν επιτρέπεται να επισκεφθούν το νησί, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον» η χώρα αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού με μόλις 3500 κρούσματα. Ο τουρισμός ανέρχεται στο 20% περίπου του ΑΕΠ. Το ρεπορτάζ περιγράφει τη ζωή στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, περιλαμβάνοντας συνέντευξη με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος περιέγραψε την περίοδο που αρχικά εκδηλώθηκε η πανδημία ως «ταινία θρίλερ». Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Γουίλιαμς το νησί είναι για πρώτη φορά άδειο, δεδομένου ότι φιλοξενεί περίπου 500.000 τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Η δημοσιογράφος δεν παραλείπει να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι οι διάσημες ηθοποιοί μαμά και κόρη Γκόλντι Χον και Κέιτ Χάντσον έχουν σπίτι στο νησί, δίνοντας ακόμη ένα κίνητρο σε όσους είναι θαυμαστές τους να το επισκεφθούν. Αναφορικά με το πόσο σημαντικός είναι ο εισερχόμενος τουρισμός από τις ΗΠΑ για την οικονομία του νησιού, μάνατζερ μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της Σκιάθου, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι «όσα ξοδεύει ένας Αμερικανός τουρίστας αντιστοιχούν σε όσα ξοδεύουν τέσσερις Ευρωπαίοι»!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγες ώρες το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση