Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρυτανία: Πήγαμε βόλτα στο φαράγγι «Πάντα Βρέχει» - Μαγικές εικόνες!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 09:05 Ευρυτανία: Πήγαμε βόλτα στο φαράγγι «Πάντα Βρέχει» - Μαγικές εικόνες!

Φοβερή εμπειρία και μοναδικές εικόνες από την άγρια ομορφιά της Ευρυτανίας - Δείτε εντυπωσιακό βίντεο!

Μία από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας είναι το φαράγγι «Πάντα Βρέχει» στην Ευρυτανία που βρίσκεται στα νότια του νομού, μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά.

Το «Πάντα Βρέχει» είναι ένα απόκρημνο φαράγγι στο οποίο σχηματίζονται μικροί καταρράκτες κατά τέτοιο τρόπο που δημιουργούν την αίσθηση βροχής σ’ όποιον στέκεται από κάτω.

Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού όπου τα παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες, λόγο του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Βασίλης Βούρτσας και Φώτης Ζαχαράκης (Φωτο_γραφείο)

Πως πάμε

Το φαράγγι «Πάντα Βρέχει» είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και επιβλητικές περιοχές της Ευρυτανίας, που καταλήγει σε μία περιοχή όπου κυριολεκτικά πάντα βρέχει.

Η άγρια ομορφιά του και η δύσκολη πρόσβαση προκαλούν ακόμη περισσότερο τον επισκέπτη να το ανακαλύψει. Η πολυποίκιλη βλάστηση και η πλούσια πανίδα κάνουν το φαράγγι αυτό έναν από τους τελευταίους ίσως ανέγγιχτους ακόμα φυσικούς θησαυρούς του πλανήτη μας.

Για να φτάσουμε στο σημείο με τους καταρράκτες περνάμε με Jeep το βουνό της Καλιακούδας και φτάνουμε στον Κρικελοπόταμο, από όπου ξεκινάμε την πεζοπορία στις όχθες και μέσα στο ποτάμι.

Στη διάρκεια της διαδρομής μας το νερό μπορεί να φτάσει μέχρι και τη μέση μας πολλές φορές. Μετά από 45′ περίπου φτάνουμε στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες όπου μπορούμε και να κολυμπήσουμε. Για να γυρίσουμε ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο και όσοι θέλουν μπορούν να ανέβουν να απολαύσουν τη θέα στην εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα.